Kraamkost

Kraamkost

4 minuten leestijd 23 mei 2023

Kraamkost op je geboortelijst

article?.title


Een van de meest waardevolle cadeaus voor kersverse ouders is kraamkost want de eerste weken na de geboorte staat je wereld volledig op zijn kop. Dag en nacht lopen in elkaar door en voor de meest basis zaken, zoals koken, heb je ineens geen of heel weinig tijd. In die periode kan kraamkost je hele ervaring veranderen. 

Wat is kraamkost? 


Van Dale omschrijft kraamkost als "een maaltijd als cadeau voor een pasbevallen moeder en haar gezin". Kraamkost werd in 2015 uitgeroepen als "Woord van het jaar", nadat blogster Madame Zsazsa deze term introduceerde. Ondertussen geraakt deze term stilaan ingeburgerd in Vlaanderen en zie je meer en meer dat kraamkost als cadeau wordt gegeven (hoera!). 

Je kan zelf al ook al wat kraamkost bereiden en invriezen. Op die manier ben je toch al een aantal dagen zeker dat er voedzaam eten op tafel zal staan. Denk hier aan gerechten die gemakkelijk invriezen, zoals bijvoorbeeld spaghettisaus, lasagne, stoofpotjes, enzovoort. 

Kraamkost op je geboortelijst


Waarom voeg je geen zaken aan je geboortelijst toe waar je ook iets aan hebt? Voeg zeker een aantal porties kraamkost aan je geboortelijst toe. Je kan zelf kiezen wat voor kraamkost en hoe je deze kraamkost ontvangt. Hieronder vind je enkele van onze suggesties voor op je geboortelijst: 

Zelfbereide kraamkost


Wil je graag dat je vrienden en familie zelf een maaltijd voor je klaarmaken? Voeg dan deze voucher aan je geboortelijst toe en personaliseer ze volgens je smaak. 

Laat je vrienden weten wat je het liefste eet: vegetarisch, soep, een quiche, een ovenschotel, een stoofpotje, ... Of laat je verrassen! 

Wij eten graag....: - vis / vlees / vegetarisch - voor in de diepvries - ovenschotels - wokgerechten - pizza - take away - vers fruit - groentensalade - ... (voeg toe naar keuze)Verse kraamkost


Een alternatief is om een voucher op je geboortelijst te zetten met een portie van je favoriete lokale traiteur / restaurant. Je kan aanduiden of je graag hebt dat deze kraamkost tijdens een (raam)bezoekje wordt afgegeven, of dat je de maaltijden zelf bestelt. Op die manier kunnen je vrienden en familie je een maaltijd schenken, zonder dat ze zelf moeten staan zwoegen achter potten en pannen. Voeg een aantal vouchers toe en personaliseer deze naar keuze. 


Bevroren kraamkost


Tegenwoordig kan je ook maaltijden bestellen, die ingevroren aan huis worden geleverd. Het handige hiervan is dat je zelf kan kiezen wanneer je welk gerecht wil eten. Doordat de gerechten in een handig (super dun) formaat geleverd worden, ontdooien ze super snel. Het enige dat je nog moet doen is rijst, pasta, couscous of quinoa als bijgerecht klaarmaken. 

Dit kraamkost gift pack van Solid Stash bevat 5 (vegan) verschillende maaltijden voor twee personen, een desert (8 chocolate chip & sea salt cookies), een schattig slabbetje en een gepersonaliseerd kaartje. Een volledig overlevingspakket voor een hele week! Ideaal voor tijdens die eerste broze weken. 

Naast het kraamkost packet hebben ze nog andere, seizoensgebonden bevroren maaltijden (denk aan coconut curry dahl, vol-au-vegan, lasagne en meer). De maaltijden van Solid Stash zijn super lekker en beschikbaar voor levering aan huis in heel Vlaanderen.

👉 Om 10% korting te krijgen op je eerste bestelling, gebruik de code YESBABY10 bij het afrekenen. 
(Let op, de 10% korting is enkel geldig op je eerste bestelling. Daarom is het slimmer om direct een paar maaltijden in je eerste bestelling op te nemen.) 


Zoals je ziet, kan kraamkost vele varianten aannemen. Zelf gemaakt, zelf gekocht en zelfs ingevroren. Het belangrijkste is dat je comfort food kiest die bij jouw levensstijl hoort. Want tijdens de eerste weken na de bevalling is het de bedoeling dat je op krachten komt en dat je voldoende kan rusten om voor de baby zorgen. 


Andere artikels die je vast interessant vindt: 

Wil je graag een geboortelijst waarop je volledig jezelf kan zijn?  Waar je producten aan kan toevoegen van verschillende winkels? Test het uit en maak nu een gratis geboortelijst aan bij Yes Baby. Zonder verplichtingen of beperkingen: enkel wat jij wil. 

Deze blog post bevat affiliate links, wat betekent dat Yes Baby een commissie ontvangt als je beslist om via deze links iets aan te kopen. Deze affiliate links zijn volledig gratis voor jou en zorgen ervoor dat Yes Baby een gratis platform is. Wij kiezen de producten die we aanbevelen zorgvuldig uit en deze zijn op geen enkele manier gesponsord. 

Verwante artikels