Kan een maaltijdbox je kraamtijd verbeteren?

Kan een maaltijdbox je kraamtijd verbeteren?

8 minuten leestijd 15 april 2021

Lees hier hoe we dit getest hebben

article?.title

 

De kraamperiode is een zware periode. Weinig slaap, herstellen van de bevalling en wennen aan het leven met je baby. Het allerlaatste wat je in die weken wil, is je bezig houden met eten klaarmaken. De eerste week kan je meestal tellen op familie en vrienden die kraamvoedsel aan je deur brengen. Maar wat doe je na die eerste weken, wanneer je nog altijd geen tijd hebt om inkopen te doen of na te denken over wat je moet koken? 

 

Een maaltijdbox van Marley Spoon


Bij Yes Baby zijn we altijd op zoek naar producten die het leven van de pas bevallen mama gemakkelijker maken. We vroegen ons af of een maaltijdbox kan helpen om in deze periode toch gezond eten op tafel te toveren. We zochten een maaltijdbox die gezonde maaltijden bevat, boordevol verse ingrediënten zit, waarvan de maaltijden gemakkelijk te bereiden zijn en die gratis aan je deur wordt geleverd.


We kozen voor de maaltijdbox van Marley Spoon omdat hun verhaal ons aansprak. Hun slogan is "de maaltijdbox die beter smaakt" en ze zijn ook begaan met de duurzaamheid van hun concept. Deze maaltijdbox klinkt alvast anders door de nadruk op smaak in plaats van gemakkelijkheid. Bovendien kan je zelf elke week kiezen uit 30 verschillende gerechten. We vinden deze vrijheid om je maaltijden te kiezen heel belangrijk. Zeker als je borstvoeding geeft, wil je de ingrediënten op voorhand controleren. Zou het niet zonde zijn om een maaltijdbox aan je deur te krijgen die gevuld is met gerechten waarvan je baby krampen krijgt?  

 

Hoe gingen we aan de slag? 


We zochten een gezin dat net hun eerste kindje heeft gekregen. Zo vonden we Veerle en Harald, waarbij Veerle zat te springen om deze maaltijdbox uit te testen. Ze eet graag nieuwe gerechten en was heel benieuwd of haar vriend Harald deze gerechten succesvol op tafel kon toveren. We lieten een maaltijdbox bezorgen en vroegen haar wat ze ervan vond. Haar antwoorden en de foto's van de gerechten die gekookt werden, vind je hier. 

 

Ben je tevreden met de doos van Marley Spoon die je ontvangen hebt en de manier waarop de producten bij je thuis worden bezorgd? 

 

Veerle: Wij zijn duidelijk kleine eters, want met wat er in de doos zat hadden we na elke maaltijd nog een portie over. Dat was superhandig! Je krijgt dus zeker genoeg. De ingrediënten zitten per maaltijd in een papieren zak (op het vlees en de room na, die zitten in een aparte koelhoudende zak) die gemakkelijk in de frigo past. Heel handig, zo moet je nadien ook niet weer alles bij elkaar zoeken! 


Het vlees en de room (alles wat koud bewaard moet worden) zit in een aparte recycleerbare zak van papierpulp. Dat had ik nog nooit gezien! De blokken ijs bleken wat te lekken toen ze ontdooiden en ik vroeg me af of er nog iets anders dan water in zat en of ik ze mocht lek steken. Ik kreeg meteen antwoord toen ik op Instagram mijn vraag stelde. Ze zijn goed mee met wat hun klanten belangrijk vinden heb ik het gevoel, en willen er ook echt voor hen zijn.  


De groenten zaten trouwens niet apart verpakt, dat vind ik ook heel belangrijk. De producten waren van goede kwaliteit. Vers en lekker. We eten niet vaak vlees, maar als we vlees eten, wil ik wel kwaliteitsvlees. Dat was zeker het geval. 


(foto Veerle G.)


Hoe verliep de bezorging?


Veerle: Ze stonden 's ochtends vroeg aan onze deur, precies binnen de levertermijn. De doos was prima in orde en alles zat er nog mooi recht in. We waren duidelijk een van de eerste leveringen van die dag, maar ik denk dat het ook later op de dag nog dik in orde is! Zo handig dat we deze week niet naar de winkel moesten. Met een baby inkopen doen is toch wel iets waar ik stress van krijg. 

 

Wat vind je van de recepten?

 

Veerle: De recepten zitten niet meer in papieren versie bij de doos. Dat vind ik wat jammer. Op elke zak staat een QR-code waarmee je het recept kan vinden en dat werkt prima. Maar ik kook niet graag terwijl ik op mijn smartphone moet zitten kijken. Ik hou de recepten bovendien graag bij, en digitaal gaan die wat verloren. Maar wel goed voor de hoeveelheid afval, daar ben ik dan weer wel voorstander van. 

 
 

Was het gemakkelijk om de gerechten klaar te maken. Zijn het echt "snelle maaltijden" zoals beloofd?

 

Veerle: We zijn zeker geen foodies, maar ik eet niet graag te vaak hetzelfde. We testen geregeld nieuwe recepten uit om eens af te wisselen. Maar inspiratie vinden die ook echt onze smaak is, is niet zo gemakkelijk. Bovendien kunnen wij helemaal niet zo goed koken, dus een nieuw recept mag ook zeker niet te moeilijk zijn.

  

Deze gerechten waren helemaal goed: niet te moeilijk, niet te speciaal en toch heel lekker. We deden er wel iets langer over dan anders om ze klaar te maken, maar ja, leven met een kleine baby betekent dat je plannen altijd een beetje anders uitdraaien dan je voor ogen had. 

 

Krijg je voldoende waarde voor de prijs? 

 

Veerle: Ik ben altijd wat kritisch voor de prijs van een maaltijdbox. Ik heb vaak het gevoel dat die te duur zijn voor wat het is. Maar omdat de ingrediënten zo lekker en goed waren en er meer dan genoeg was, vind ik de prijs zeker ok. (41 euro voor 3 dagen)


Deze periode is ook zo tijdelijk, waardoor we bereid zijn om iets meer te betalen dan als we zelf de inkopen zou doen. Leven met een kleine baby is hectisch en je weet nooit of je tijd gaat hebben om op tijd (deftig) eten op tafel te krijgen. Met deze maaltijdbox zijn we tenminste zeker dat we binnen het half uur een gezonde maaltijd op tafel zetten. Het handige aan Marley Spoon is dat je op eender welk moment de box voor een week kan pauzeren. 

 

(foto Veerle G.)

Heeft de maaltijdbox van Marley Spoon jouw kraamtijd verbeterd?

 

Veerle: We moesten niet nadenken over wat we zouden eten, we moesten niet naar de winkel en we hadden heel lekker eten. Ja, de maaltijdbox van Marley Spoon heeft onze kraamtijd echt verbeterd. 


Ik maak me altijd wat zorgen over de impact op het milieu van het laten leveren van een box, maar nadat ik op de website las hoe begaan Marley Spoon is met duurzaamheid en de korte keten heb wel het gevoel dat ze voor bewuste en verantwoorde keuzes staan en dat dus best meevalt. 

 

Zouden andere ouders gebaat zijn met een maaltijdbox van Marley Spoon? (vooral in de kraamtijd of het einde van de zwangerschap)

 

Veerle: Ik heb het gevoel dat Marley Spoon innoverender is dan andere maaltijdboxen. Ik voel meer authenticiteit en liefde voor koken dan bij Hello Fresh bijvoorbeeld. Je bent zeker van lekkere recepten, goede ingrediënten en geen al te ingewikkelde bereidingen. Bij concurrenten vind ik dat je wat moet kiezen tussen gezond en snel. Snel wordt al snel ongezond(er), en dat is bij Marley Spoon niet het geval.  

 

(Foto Veerle G.)

Zou je de maaltijdbox nog bestellen? 

 

Veerle: Tijdens de kraamtijd was deze maaltijdbox zeker een aanwinst in onze keuken en ons leven. Maar ook nu Billie al iets groter is, bestellen we de maaltijdbox zeker nog om af te wisselen in een drukke week en ook om onszelf eens te verwennen (het zit in de kleine dingen!). Ik heb een fijn gevoel bij Marley Spoon en geloof echt in hun kwaliteit en verhaal. Dat vind ik belangrijk; ik bestel liever geen box waar ik me niet zo goed bij voel.  

 

Wil jij een maaltijdbox van Marley Spoon proberen? Bestel nu en krijg 45 euro korting op je eerste drie bestellingen (3 x 15 euro)
Je kan deze maaltijdbox toevoegen aan je geboortelijst. Bepaal zelf hoeveel boxen je wil krijgen en voeg verschillende schijven van dit cadeau toe. Voeg aan je geboortelijst niet alleen cadeaus voor de baby, maar denk ook aan zaken die jouw leven de eerste weken na de bevalling makkelijker zullen maken. 
Wie is Yes Baby? Yes Baby bouwt online geboortelijsten. Maak gratis je geboortelijst aan en voeg cadeaus van alle winkels en merken toe. Zonder verplichtingen of beperkingen. Meer weten? Test het gewoon zelf en maak nu je eigen geboortelijst aan


 

Deze blog post kan affiliate links bevatten, wat betekent dat Yes Baby een commissie ontvangt als je beslist om via deze links iets aan te kopen. Deze affiliate links zijn volledig gratis voor jou en zorgen ervoor dat Yes Baby een gratis platform is. Wij kiezen de producten die we aanbevelen zorgvuldig uit en deze zijn op geen enkele manier gesponsord. Lees er hier meer over

 

 

Verwante artikels