article?.title

Je baby zien slapen in zijn bedje zal een van de dingen zijn die je hart het meest verwarmen. Er gaat een vrede uit van een slapend kindje dat moeilijk te beschrijven valt. Of je nu een bedje kiest om te gebruiken vanaf de geboorte of pas na zes maanden, de meeste ouders gebruiken een babybed voor enkele jaren. Zeker als je meerdere kinderen wenst, dan is een babybed een van de meest essentiële zaken op je geboortelijst waarover je best even nadenkt zodat het bedje zo lang mogelijk mee gaat.


Babybedden zijn groter dan een wieg of co-slaper en worden doorgaans gebruikt vanaf 6 maanden tot als je kindje ongeveer drie jaar is (of vroeger als het een kleine Houdini is). Er bestaan verschillende vormen en variaties op babybedjes, maar algemeen genomen is dit een bedje waar je baby niet zelf uit kan. We hebben verschillende babybedden verzameld per stijl zodat je zelf kan kiezen welke je voorkeur geniet. 

 

Welk babybed kies je? 


De meeste ouders kiezen voor een bed (ook wel gekend als ledikant) op basis van de stijl, grootte, prijs of een combinatie van alle drie. Hier zijn enkele zaken waarop je moet letten: 


  • Veiligheid: Wanneer je een babybed nieuw koopt in de winkel, is dit steeds conform de laatste Europese veiligheidsnorm EN 716. Wens je graag tweedehands een babybed aan te kopen? Ga dan na wanneer het bed gemaakt is, en kijk of het nog overeenkomt met de laatste veiligheidsnormen. Zorg dat het bed in optimale conditie is alvorens je het aankoopt. 
  • Integriteit: Alvorens je het babybed samen stelt, kijk alle onderdelen na zodat er geen gebroken of gebarsten stijlen en latten zijn. Zorg dat je alle originele onderdelen hebt om het bed in elkaar te steken.
  • Aanpasbare hoogtes: Het bijzondere aan babybedden is dat ze meestal twee of meerdere hoogtestanden hebt. Tijdens de eerste maanden als je kindje nog niet kan zitten, kruipen of draaien, kan je het bed op de hoogte stellen. Je kindje ligt zo hoger en comfortabeler in bed en jij kan hem er gemakkelijk uithalen. Zodra je kindje meer mobiel wordt, verplaats je de bodem naar de lagere positie zodat hij niet uit zijn bedje kan vallen.    
  • Matras afmetingen: Het is belangrijk dat de babymatras perfect aansluit op het babybed. Dat is ook een van de redenen waarom babybedden in voornamelijk standaard maten gemaakt worden. Wanneer de matras kleiner is dan je bed, kan je kindje vast komen te zitten in deze openingen met het risico op verstikking. Kies daarom voor een matras die naadloos aansluit op het bed. Dit hoeft niet altijd van hetzelfde merk te zijn (tenzij je een bed neemt met speciale maten, dan is het aangeraden om enkel deze op maat gemaakte matrassen ook aan te kopen). 


De beste baby ledikanten voor je baby op een rij


We hebben de meest populaire bedden voor baby’s verzameld die er momenteel op de Belgische markt zijn. We hebben onze keuzes opgedeeld per stijl, zodat je gemakkelijk kan vergelijken. Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn en ontdek welke babybedden populair zijn bij andere ouders:   1. Beste moderne babybed


Als je houdt van een moderne uitstraling, dan heb je veel keuze over verschillende prijsklassen heen. Je hebt binnenin de moderne kinderbedden verschillende stijlen, van strakke lijnen tot ronde hoeken. De meeste kinderbedden zijn genderneutraal en veelzijdig genoeg om binnen verschillende stijlen van kinderkamers te passen.  De twee meest voorkomende maten zijn 60 x 120 cm en 70 x 140 cm. Sommige modellen zijn ook omvormbaar tot een peuter- of juniorbed.  De meeste bedden zijn beschikbaar in wit, zwart en natural kleuren.
     2. Beste budget babybedden


Voor wie liever niet te veel van het budget besteedt aan een babybed, heb je verschillende budgetvriendelijke alternatieven ter beschikking, met dezelfde functies als de duurdere varianten. Sommige varianten van deze bedden kunnen zelfs omgevormd worden tot een peuter- of juniorbed. 


Verwante artikels