Ik heb een geboortelijst

Hoe maak ik een geboortelijst?

Surf naar Yes Baby en doorloop de registratieprocedure. We zullen je een aantal vragen stellen om een profiel en geboortelijst aan te maken. Van zodra je een profiel hebt aangemaakt, kan je cadeaus beginnen toevoegen aan jouw lijst. 

Hoe personaliseer ik mijn lijst?

Je kan verschillende zaken in jouw geboortelijst aanpassen zodat de geboortelijst meer aansluit bij wie jij bent. Je kiest onder andere zelf de titel van jouw lijst, een foto en een welkomstbericht voor jouw vrienden en familie. 

Hoe voeg ik cadeaus toe aan mijn lijst?

Er zijn vier manieren om cadeautjes toe te voegen aan jouw lijst. 


  • In jouw geboortelijst: Gebruik de knop ‘Voeg geschenken toe’. Kies de categorie en subcategorie waarin je een cadeau wil zoeken. Van zodra je op de pagina van een artikel bent, kan je dit toevoegen aan jouw geboortelijst via de knop "Voeg toe aan geboortelijst".


  • In jouw geboortelijst: Gebruik de knop "voeg manueel geschenken toe". Zo kan je reeds aangekochte cadeaus toevoegen, tweedehands artikels, of andere artikels die je niet terug vindt op het web.


  • In de Yes Baby winkel: Kies de categorie en subcategorie waarin je een cadeau wil zoeken. Van zodra je op de pagina van een artikel bent, kan je dit toevoegen aan jouw geboortelijst via de knop "Voeg toe aan geboortelijst".


  • De Babyknop: Gebruik de Babyknop om van andere websites producten toe te voegen aan je lijst. Voeg deze extensie aan je webbrowser toe.

Download de Babyknop in Mozilla Firefox

Download de Babyknop in Google Chrome  

Hoe voeg ik cadeaus toe die niet in de winkel staan?

Hiervoor gebruik je onze Babyknop.


Deze extensie kan je downloaden in je browser.

Download de Babyknop in Mozilla Firefox

Download de Babyknop in Google Chrome (ook beschikbaar op Google op Mac)


Om de knop te gebruiken, surf je naar de webshop van je keuze op zoek naar het artikel dat je wilt. Eens je op de detailpagina bent van een product, gebruik je de knop en voeg je de verkoopinformatie van het artikel toe aan jouw geboortelijst. 

Kan ik de volgorde van de categorieën wijzigen?

Ja, dat kan. In jouw geboortelijst duw je op de knop “organiseer”. Zo kan je de productcategorieën verslepen en een nieuwe plaats geven. Je kan hier ook de voorgestelde productcategorieën verwijderen en jouw eigen categorieën toevoegen.

Hoe zien mijn vrienden en familie mijn geboortelijst?

In jouw geboortelijst heb je de mogelijkheid om jouw lijst zien als jouw vriend. Gebruik hiervoor de knop ‘bekijk’. 

Ik weet niet welke spullen ik allemaal nodig heb.

We begrijpen je. De weg naar het ouderschap is vol hobbels en bochten waarbij je veel informatie te verwerken krijgt. Wij hebben een artikel geschreven waarin we een opsomming geven van de spullen die je volgens ons nodig hebt als je voor het eerst een baby verwacht. 

Ik heb geen inspiratie voor mijn geboortelijst

Neem een kijkje onder “inspiratie”. Yes Baby gaat op zoek naar wat ouders willen, zoeken en nodig hebben. Via onze eigen ervaring en de ervaring van andere ouders willen we een gemeenschap opbouwen waarin we elkaar ondersteunen en vooruit helpen. Het spreekwoordelijke dorp is voor ons alleen maar van vorm veranderd. Hebben jullie daarom suggesties voor toekomstige artikelen of vragen, neem dan contact met ons op. Wij horen graag welke inhoud jullie missen of meer willen zien. 

Ik wil ook graag verzoeken toevoegen aan mijn lijst. Hoe doe ik dat?

Ga naar de winkel en daarna naar de productcategorie “andere”. Onder de subcategorie “helpende handen” vind je een aantal voorbeelden van welke hulp je kan inroepen tijdens de kraamperiode. Gaande van babysit voor jouw oudere kinderen tot kraameten en iemand die jouw hond wil wandelen. 


Hoe ontvang ik mijn cadeaus?

Zie dat alle velden in het leveringsadres ingevuld zijn. Dit adres zal weergegeven worden in jouw geboortelijst zodat jouw vrienden jouw adres voor handen hebben wanneer ze een cadeau naar jou thuis willen sturen. Je kan ook vragen of ze het cadeau persoonlijk komen afgeven. 

Ofwel kiezen je vrienden (waar mogelijk) om het geld op je rekening over te schrijven. Nadien koop je dan zelf het cadeau aan en laat je het leveren waar je wil.

Krijg ik meldingen bij het aankopen van cadeaus?

Ga naar de instellingen van jouw geboortelijst. Bij e-mailvoorkeuren kan je aanduiden dat je een melding wil ontvangen wanneer iemand jou een cadeautje koopt. 


Waar kan ik zien wie welk cadeau heeft gekocht of gereserveerd?

Onder reservaties vind je een overzicht van de gereserveerde of gekochte cadeaus. Je daar ook een lijst downloaden waarin al deze informatie is verzameld. Zo heb je altijd een overzicht bij de hand, bijvoorbeeld als je bedankbriefjes wil schrijven.

Hoe deel ik mijn lijst met mijn vrienden en familie?

Wanneer je ingelogd bent in jouw geboortelijst zie je de knop “geboortelijst delen”. Hier kan je de rechtstreekse weblink naar jouw geboortelijst vinden en kopiëren. Je kan hier ook jouw geboortelijst rechtstreeks via Facebook en Whatsapp delen.

Wie kan mijn geboortelijst zien?

Dit kan je zelf instellen onder "voeg een wachtwoord toe".

Je hebt de mogelijkheid om je lijst publiek of verborgen te maken. Je kan er ook voor kiezen om de inhoud van je geboortelijst te beschermen met een wachtwoord.

Waar pas ik mijn gegevens aan?

Ga naar de instellingen van jouw geboortelijst. Daar kan je al jouw gegevens aanpassen: profiel- en persoonlijke gegevens, de gegevens van jouw geboortelijst, zichtbaarheid van jouw geboortelijst en jouw e-mailvoorkeuren.

Ik wil graag een groot cadeau opdelen in kleinere schijven. Kan dat?

Dit kan! Je kan dit doen als je een artikel aan je geboortelijst toevoegt. Je kiest dan onder een overschrijving voor de optie "splits dit bedrag". Als je een artikel al hebt toegevoegd aan je geboortelijst, kan je dit ook daar nog bewerken en opsplitsen in verschillende schijven. Opgelet: als je een artikel hebt opgedeeld in schijven, dan kan het enkel aan jou geschonken worden via overschrijving.

Hoe deactiveer ik mijn profiel?

Dit kan je doen in de instellingen van jouw geboortelijst. Je kan dit ten alle tijde doen. Als je jouw profiel deactiveert, dan zal ook jouw geboortelijst niet meer zichtbaar zijn voor jouw vrienden en familie.

Heb je nog vragen?