De wipstoel voor je baby

De wipstoel voor je baby

6 minuten leestijd 29 maart 2021

Wat is een wipstoel en waar moet je op letten?

article?.title

 

Een wipstoel, een relax of een swing is ideaal als je baby nog niet kan zitten. Het is de perfecte plek voor als je baby de wereld vanuit een ander oogpunt wil bekijken. Deze stoel is vooral leuk omdat je baby zichzelf kan vermaken en zich sussen door zijn eigen bewegingen. 

 

Verschillende wipstoelen voor je baby

 

Tegenwoordig vind je vele verschillende wipstoelen voor baby's. De wipstoelen kunnen onderverdeeld worden in deze modellen: 

 • De wipstoel
 • De schommelstoel
 • De elektrische wipstoel
 • De elektrische schommelstoel
 • De zitzak voor je baby

 

 

Waar moet je op letten bij het aankopen van een wipstoel? 

 

 1. Zorg ervoor dat de stoel een ergonomische zitting heeft: het hoofd, de benen en de rug moeten goed ondersteund zijn.
 2. Zorg dat er een tuig aanwezig is, zodat je je baby kan vastgespen.
 3. Zorg ervoor dat je baby comfortabel ligt.
 4. Het is handig als je de bekleding er kan afhalen en wassen.
 5. De meeste wipstoelen zijn verstelbaar zodat je lager of meer rechtop kan zitten.
 6. Bij de meeste wipstoelen zijn er accessoires beschikbaar: een speelboog, zonneklep en zelfs muziek.

 

 

De klassieke wipstoel 

 

 

Dit is de populairste wipstoel en terecht. De Babybjorn wipstoel biedt een ergonomische ondersteuning voor de nek, de rug en het hoofd van je baby. De speciale stoffen zitting vormt zich naar het lichaam van je baby en zal het  gewicht gelijkmatig verdelen. Daardoor is deze stoel ook geschikt vanaf de geboorte. Je kan de hoogte van de stoel aanpassen aan 3 verschillende standen met een simpele knop. Door de veer achteraan kan je baby zichzelf met zijn beentjes op en neer wippen. Je maakt je baby vast met een 5-puntsveiligheidsgordel.

Deze wipstoel is heel gemakkelijk te gebruiken en op te bergen. Hij vouwt heel plat op, waardoor je de wipstoel ook heel gemakkelijk mee kan nemen op vakantie of in de auto. De bekleding van de stoel kan je er gemakkelijk afhalen en wassen. 

Klik hier om andere kleuren te ontdekken.

 

 

De schommelstoel voor je baby

 

 

Deze prachtige schommelstoel van Quax is een ideale natuurlijke schommelstoel voor je baby. Hij schommelt door natuurlijke bewegingen waardoor je baby zich hier heerlijk zal ontspannen of in slaap schommelen. De wipstoel is gemaakt van massief essenhout waardoor het erg stevig en robuust is. Het hout geeft deze wipstoel ook een prachtige uitstraling in je interieur. Je kan deze wipstoel wel niet dichtklappen en even gemakkelijk uit de weg ruimen.  

De zitting is een dik kussen gemaakt van natuurlijk katoen en heel zacht. Het comfort van de zitting is gebaseerd op een hangmat. Heerlijk om in te relaxen dus. Je kan de zitting gemakkelijk verwijderen en wassen. Dankzij de 5-puntsveiligheidsgordel kan je je kindje hier veilig in vastmaken.   

 

 

De beste verbeterde wipstoel

 

 

Deze verbeterde wipstoel van Nuna verovert vele harten. Het bijzondere aan deze wipstoel is dat deze een gewicht kan dragen tot wel 60 kg! Het is de enige wipstoel op de markt die ook geschikt is voor peuters en meegroeit met je kind. 

De Nuna leaf stoel lijkt op ... juist ja, een blad. De wipstoel beweegt ook zoals een blad. Je brengt de stoel aan het bewegen met een zetje en blijft uit zichzelf twee minuten heen en weer schommelen.  De Nuna leaf beweegt zonder geluid te maken en zeer soepel zodat je kindje volledig kan wegdromen. De rugleuning is herstelbaar in 3 verschillende standen. 

De zitting uit 100% katoen kan je gemakkelijk verwijderen en wassen. Je kindje zit hier veilig in vastgemaakt dankzij een 3-puntsveiligheidsgordel. Van zodra je kindje zelf in- en uit de wipstoel kan kruipen, kan je de babybekleding en het gordelsysteem losmaken en eruithalen. Perfect voor je groeiende peuter die nog graag schommelt.  

 

 

De elektrische wipstoel

 

 

 

Deze elektrische stoel van 4Moms is een echte aanrader als je een wipstoel zoekt die automatisch beweegt. Sommige kindjes houden nu eenmaal van bepaalde bewegingen en dan komt deze stoel heel hard van pas. De Rockaroo beweegt op en neer en wiegt ook van links naar rechts en bootst zo jouw bewegingen na. Er zijn 5 verschillende bewegingen waardoor er altijd wel een bepaalde wipbeweging is die je kindje kalmeert. 

De wipstoel heeft ook 4 ingebouwde natuurgeluiden en een mp3 aansluiting voor jouw favoriete muziek. De Rockaroo komt met een leuke speelboog en een wasbare hoes. Je kindje wordt veilig vastgehouden door een 3-puntsveiligheidsgordel. De zitting kan je er af halen en wassen. Voor je pasgeboren baby moet je wel nog een stoelverkleiner apart aankopen zodat er extra steun en comfort aan je kindje wordt aangeboden. 

 

De elektrische schommelstoel voor je baby

 

Deze babyswing van Lionelo is het perfecte alternatief als je op zoek bent naar een degelijke, maar goedkopere elektrische schommelstoel. Je kan deze schommelstoel zowel op batterij (batterijduur van 40 uur) als elektrisch gebruiken. De babyswing van Lionelo heeft 5 verschillende snelheidsstanden die je gemakkelijk kan aanpassen. Het swingen gebeurt soepel en bijna geruisloos. Er zijn 12 melodieën beschikbaar, waarvan je het volume kan aanpassen

Dankzij de 5-puntsveiligheidsgordel zit je baby veilig vast. Te gebruiken van de geboorte tot en met 11 kg. De hoes is afneembaar en kan je wassen. Deze schommelstoel kan ingeklapt en opgevouwd opgeborgen worden. De stoel wordt geleverd met een muskietennet een een speelboog.  

 

 

De zitzak voor je baby

 

 

De seat 'n swing van Doomoo is een zitzak die met je baby meegroeit tot als hij een peuter is. Deze zitzak kan je in een handomdraai omvormen tot een schommelstoel. Je kindje ligt zacht doordat de seat ’n swing gevuld is met microvezel korrels waardoor je hem kunt vormen naar je kindje.  

Dankzij de 3-puntsveiligheidsgordel zit je baby veilig vast op het verkleinnestje. Het verkleinnest is gemaakt uit biologische katoen en kan je verwijderen en wassen. Je peuter kan deze zitzak blijven gebruiken tot 25 kg. De poef zelf kan je afwassen met een vochtige doek. De poef is beschikbaar in 5 kleuren (kaki, blauw, roze, grijs en antraciet).  

 

 

Een geboortelijst waarop je cadeautjes van alle winkels kan combineren? Yes Baby! 
Uniek, zonder verplichtingen en volledig aanpasbaar aan jouw wensen. 
👉 Probeer het zelf en maak hier een gratis geboortelijst aan

 

Deze blog post kan affiliate links bevatten, wat betekent dat Yes Baby een commissie ontvangt als je beslist om via deze links iets aan te kopen. Deze affiliate links zijn volledig gratis voor jou en zorgen ervoor dat Yes Baby een gratis platform is. Wij kiezen de producten die we aanbevelen zorgvuldig uit en deze zijn op geen enkele manier gesponsord. Lees er hier meer over

 

Verwante artikels