Speelgoedgids 6 tot 12 maanden

Speelgoedgids 6 tot 12 maanden

3 minuten leestijd 15 november 2022

Het leukste speelgoed voor baby’s van 6 tot 12 maanden

article?.title

Voor ik kinderen had, had ik nooit nagedacht over speelgoed en de rol hiervan in een kind zijn leven. Ik dacht dat speelgoed vooral “leuk” moet zijn. Toen ik ontdekte dat speelgoed eigenlijk een hulpmiddel is voor mijn kind om te spelen, ging er een hele wereld open. 


Je kan een kind leren om zelfstandig te spelen, door hem speelgoed te geven die de creativiteit aanwakkert. Speelgoed “met een open einde” (open-ended toys) helpt hierbij. Dit speelgoed doet je kind nadenken, leren, experimenteren en spelen. Het kind speelt met het speelgoed in plaats van dat het stuk speelgoed vermaakt. 


Zelfs voor baby’s is het interessant om op zoek te gaan naar deze vorm van speelgoed. Want ook baby’s kan je al leren om zelfstandig te spelen. Laten we daarom onze huizen vullen met speelgoed die deze zelfstandigheid promoot. 


Toys are platforms for play – not directors of play.


Speelgoed dat meegroeit


Babyspeelgoed hoeft niet enkel voor een baby te zijn. Het beste speelgoed groeit mee met je kindje. Speelgoed met flashy lichten en geluid (one and done toys) vermaakt je baby voornamelijk. Een stuk speelgoed dat de aandacht trekt van je baby op 6 maanden zal de aandacht niet meer trekken op 2 jaar. Dit speelgoed groeit dus niet mee met je kindje. 


In willekeurige volgorde vind je hier een lijstje van speelgoed dat meegroeit met je baby: Een activiteitenboekje Stimuleert de zintuigen en brengt je kind in aanraking met lezen. 

OballKleine handjes kunnen met deze bal zoveel leren. 

Een eerste voertuigHoe simpeler, hoe beter. Deze auto's zijn perfect voor kleine handjes en groeien de komende jaren mee.


Verrassingseieren


Deze verrassingseieren zijn een leuk en compact speeltje voor je kindje, thuis en onderweg. Gemakkelijk mee te nemen in je luiertas.


DierenNiets leuker dan houten poppetjes en dieren in verschillende vormen. 


Rammelende ballenDeze ballen zijn een hit bij baby’s, peuters en zelfs bij kleuters. Elke bal heeft een andere activiteit. Je kan ze bovendien ook meenemen in bad of in de douche.


Een voelboekjeDeze klassieker is ook beschikbaar in een voelboek. In het boek kan je kindje kennis maken met verschillende texturen. Het prachtige verhaal krijg je er zomaar bij.


StapelringenEen klassieker voor baby’s en peuters.


BlokkenBlokken zijn niet enkel blokken, maar kunnen transformeren in bruggen, ijskraampjes en kastelen. Bovendien zijn blokken goed om de motoriek te ontwikkelen. 


StapeltorenDeze set van bekers verandert in een mum van tijd in een toren. Boven superhandig om mee te nemen op reis of op een uitstapje en kan je ook in bad gebruiken.


Puzzels


Puzzels bestaan in alle kleuren en maten. Wanneer je baby nog klein is, hou je best rekening met grote, grove vormen waarmee hij kan oefenen. 


Activiteitenkubus


Van zodra je kindje kan zitten is een activiteitenkubus een aanrader. Deze kubussen zijn ideaal voor het trainen van de motoriek van kinderen en de hand-tot-oog coördinatie. Bovendien groeit het met je kindje mee, want ook peuters en kleuters worden hier nog steeds tot aangetrokken. Een beetje duurder, maar wel een goede investering. 


Als je veel plaats hebt, dan kan je ook gaan voor een activiteitentafel. Deze ziet er geweldig uit!
Disclosure: Deze blog post bevat affiliate links, wat betekent dat Yes Baby een commissie ontvangt als je beslist om via deze links iets aan te kopen of je in te schrijven. Deze affiliate links zijn volledig gratis voor jou, zonder meerkost. 


Verwante artikels