Wanneer moet je een geboortelijst leggen?

Wanneer moet je een geboortelijst leggen?

3 minuten leestijd 3 december 2021

Wanneer en hoe maak je een geboortelijst aan?

article?.title

 

Wanneer begin je aan je geboortelijst? Een vraag die menig ouder bezig houdt. Het antwoord is heel simpel: wanneer jij dat wil. De ene mama begint graag vroeg aan haar geboortelijst, terwijl andere mama’s liever later aan hun geboortelijst beginnen. Een goed moment is daarom een moment waarop jij er zin in hebt om je te verdiepen in alle spullen die je nodig hebt voor je kindje.  

 

Waarom heb ik een geboortelijst nodig? 

 

Een geboortelijst is handig omdat je op deze manier een overzicht hebt van wat je allemaal nodig hebt. Maar wat nog beter is dan een handig overzicht, is dat je familie en vrienden op die manier een idee hebben welke cadeaus je graag ontvangt. Gedaan met het krijgen van dubbele cadeaus of rompers die je niet mooi vindt. 

 

Wanneer begin ik aan mijn geboortelijst? 

 

Het belangrijkste is dat je een moment kiest dat goed voor jou voelt. Bij de geboortelijsten op Yes Baby zien we dat de meeste mama’s tussen de derde en zesde maand van de zwangerschap aan hun geboortelijst beginnen. Maar er zijn ook mama’s die al in de tweede maand van de zwangerschap aan hun geboortelijst beginnen. 

Toch zijn er mama’s die nog wat langer wachten en pas in de zevende of achtste maand aan hun geboortelijst beginnen. Hou er op dat moment rekening mee dat sommige producten, zoals een kinderwagen of een autostoel, misschien niet op tijd beschikbaar zijn voor de geboorte. Sommige producten kunnen een iets langere levertijd hebben. Dit is vooral het geval wanneer je een speciale kleur wilt of een exemplaar dat niet op voorraad is in een bepaalde winkel. 

 

Een online geboortelijst 

 

Het voordeel van een online geboortelijst is dat die veel flexibeler is dan een geboortelijst in een fysieke winkel. Zo kan je een geboortelijst bij Yes Baby al aanmaken van zodra je zwanger bent, omdat je helemaal geen aankoopverplichtingen hebt. 

Je kan heel gemakkelijk producten toevoegen, die je evengoed later nog verwijdert. Weet je niet goed wat er allemaal op je geboortelijst moet staan? Neem een kijkje in onze handige checklist waarin we alles oplijsten dat je echt nodig hebt als je voor het eerst een kindje verwacht. 

 

De voordelen van een online geboortelijst bij Yes Baby 

 

Het grootste voordeel van een online geboortelijst bij Yes Baby is dat je niet gebonden bent aan één winkel. Zo kan je heel gemakkelijk verschillende winkels combineren. Een ander voordeel van een Yes Baby lijst is dat je ook producten kan toevoegen die je tweedehands hebt gevonden en/of producten die je al hebt aangekocht. 

Om het helemaal af te maken kan je ook niet-materiële cadeaus toevoegen, zoals waardebonnen, een gezinsabonnement voor de zoo of coupons voor kraamvoedsel of een playdate voor de grote broer/zus. 

 

Andere extra’s die bij Yes Baby gratis zijn: 

  • Je kan cadeaus opsplitsen in schijven
  • Je kan je favoriete producten aanduiden op je geboortelijst
  • Je kan de weblink van je geboortelijst personaliseren
  • Je kan ervoor kiezen om cadeaus al op voorhand aan te kopen of te laten leveren bij je thuis na de geboorte
  • Je hebt ten allen tijde een overzicht van de reservaties en berichten die je familie en vrienden hebben achtergelaten

 

Benieuwd naar een online geboortelijst? 

Maak nu vrijblijvend een gratis geboortelijst bij Yes Baby aan

 


 

Verwante artikels