Voorbeeldlijst voor de duurzame ouder

Voorbeeldlijst voor de duurzame ouder

8 minuten leestijd 29 maart 2021

Doe inspiratie op in deze ecologische geboortelijst

article?.title

 

Bij Yes Baby kan je een geboortelijst aanleggen met producten uit alle winkels. Dat betekent dat je als ouder bewuste keuzes kan maken over de merken die je aankoopt. Ben jij een duurzame ouder op zoek naar ecologische merken? Lees dan vooral verder. 

 

Duurzaam consumeren

 

Hoe selecteren we producten en merken als duurzaam? We kijken naar: 

  1. De manier waarop grondstoffen zijn ontstaan of ontgonnen.
  2. De manier waarop het product is geproduceerd: lokaal en op duurzame wijze, met oog voor de natuur?
  3. De manier waarop het product wordt verpakt en of de verpakking kan herbruikt worden.

 

De ecologische geboortelijst 

 

In deze voorbeeldgeboortelijst kan je inspiratie opdoen. Deze lijst is bedoeld om je op weg te helpen in het brede gamma van de ecologische merken. Tegenwoordig is het aanbod van duurzame merken voor baby en kinderen groot ten opzichte van enkele jaren geleden. Je vindt tegenwoordig vele leuke merken en producten, die een uitstekende duurzame keuze zijn voor jou en je baby. 

 

Duurzaam onderweg

 

De duurzame kinderwagen

 

De kinderwagen is meteen een van de grootste en duurste aankopen die je zal doen voor je baby. Daarom doe je het maar beter direct goed. Het Nederlandse merk Joolz is sinds 2004 een vaste waarde op de markt geworden van de babyproducten. 

Joolz producten onderscheiden zich door de kwaliteit en ergonomisch design. Het doel van Joolz is om jonge families te inspireren om een positief leven te leiden, via een duurzame en gezonde levensstijl. Zo is elke doos van eender welk product herbruikbaar en kan je hiermee spelen of de kinderkamer mee decoreren. Leuk weetje, voor elke Joolz baby wordt een boom geplant in het Joolz bos in Columbia.  

De kinderwagen Day 3 is perfect voor de ouder die op zoek is naar een kinderwagen die meegroeit met je kindje. Je kan deze set gebruiken vanaf de geboorte tot wanneer je kindje 22 kg weegt. Joolz biedt als enige merk op de markt op al hun kinderwagens levenslange garantie.  

 

 

 

De duurzame draagzak

 

De Ergobaby Embrace is de perfecte kruising tussen een draagzak en een draagdoek. Deze draagzak combineert de zachtheid van een draagdoek maar het gebruiksgemak van een draagzak. Je pasgeboren baby zit veilig dicht bij jou met zijn beentjes in de ergonomische M-positie.  Beschikbaar in blauw, roze, grijs, rood en zwart. 

 

 

De duurzame verzorgingstas


Deze verzorgingtas van Lässig is duurzaam geproduceerd en bestaat uit 100% gerecycleerd polyester. Deze vegan rugzak heeft een zogenaamde "roltop-opening", waardoor je eenvoudig extra ruimte creëert om iets groots mee te nemen. Deze rugzak werd gemaakt uit 38 Gerecycleerde PET-flessen.

 

 

De duurzame kinderkamer

 

Een duurzaam kinderbed

 

Voor een duurzaam houten kinderbed zijn we op zoek gegaan naar hout dat gekeurd is met het FSC-keurmerk. Dit label garandeert een verantwoorde herkomst uit duurzaam beheerde bossen en/of recyclage. Dit bed van Stokke is door zijn ovale vorm erg knus maar ook heel stijlvol. Het bed heeft vier verschillende hoogtestanden en is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer drie jaar. Je kan ook een verlengstuk aankopen waardoor je het bed kan gebruiken tot als je kind ongeveer 10 jaar oud is! 

 

 

Duurzaam slapen

 

Deze slaapzak van Ergopouch is de perfecte veelzijdige slaapzak voor de eerste twee maanden van je baby in de lente of de herfst. Met de handige drukknoppen aan de zijkant kan je nog altijd kiezen of je de armen in of uit de slaapzak wil laten. Deze slaapzak is gemaakt uit organisch katoen en de binnenlaag is gemaakt van superzachte bamboe. 

Beschikbaar in verschillende maten, diktes (afhankelijk van het seizoen) en kleuren. 

 

 

Duurzaam eten

 

Duurzaam eetservies 

Het Deense merk Liewood staat voor duurzame, ecologische producten met een uniek Scandinavisch design. De producten passen perfect bij moderne gezinnen. Verschillende leuke sets van eetservies, kommen, borden, dozen, lepels en veel meer. Gemaakt uit 100% bpa-vrije silicone en je kan het ook in de vaatwasser steken.

 

 

Duurzame kinderstoel

 

Deze zeer populaire Tripp Trapp kinderstoel van het duurzame merk Stokke wordt op veel Yes Baby-geboortelijsten gezet. Hij groeit met je kindje mee vanaf zes maanden tot de tienerjaren (je kan hem ook vanaf de geboorte gebruiken met een speciale newbornset die je apart moet bijkopen). Deze stoel is duurzaam, ergonomisch en ziet er gewoon goed uit. Beschikbaar in vele kleuren! 

TIP: Een Tripp Trapp stoel kan je tweedehands vinden voor prijzen variërend van 60 tot 100 euro, afhankelijk van hoe oud de stoel is. Ook een tweedehandsstoel kan je gemakkelijk aan je Yes Baby-geboortelijst toevoegen.  Benieuwd? Maak nu zelf een gratis geboortelijst aan zonder verplichtingen.

 

 

Duurzame flessen

 

Deze glazen flessen van Natursutten zijn een veilig alternatief voor de traditionele flesjes. Je kan deze flessen gemakkelijk bewaren in de frigo en nadien opwarmen, zonder schade te doen aan de materialen. De spenen zijn gemaakt van duurzaam rubber. Deze flessen zijn vrij van BPA, ftalaten, polycarbonaten of PVC. 

De flesspenen zijn voorzien van een dubbel anti-koliek-ventiel, wat een evenwichtige doorstroom moet garanderen ter voorkoming van darmkrampjes en gasvorming. De brede vorm van de flesspeen lijkt op die van een borst en stimuleert het natuurlijk aanleggen. 

 

 

De duurzame speen

 

De fopspeen van Bibs is gemaakt uit duurzaam natuurrubber en troost al 50 jaar Deense baby's. Beschikbaar in vele verschillende kleuren, zelfs met een glow in the dark speentje! Er zijn twee maten beschikbaar: van 0 tot 6 maanden en van 6 tot 18 maanden.  

 

 

Duurzame verzorgingsproducten

 

Duurzaam je baby verzorgen 

 

De verzorgingsproducten van NAÏF zijn gemaakt uit het beste van de natuur. De producten zijn vrij van chemische conserveringsmiddelen, bevatten geen PEG, SLS/ SLES, phenoxyethanol, parabenen, minerale olie of andere mogelijk schadelijke ingrediënten en zijn PH-huid neutraal. 

De producten kan je apart aankopen maar zijn beschikbaar in sets, leuk om toe te voegen aan je geboortelijst.  

 

 

Duurzaam badtextiel

 

Na het badje kun je je baby in de zachte doek wikkelen waarbij het hoofdje comfortabel wordt omsloten door de capuchon. Ook is het fijn om je kindje in deze wikkeldoek borstvoeding of de fles te geven terwijl de voetjes lekker warm in de buidel blijven zitten. De producten van de Dijon Organic lijn zijn zacht, vochtopnemend en uitgevoerd in lusvast organic badstof. Deze omslagdoek is geschikt voor de eerste zes maanden. Koeka heeft ook vele prachtige badcapes, beschikbaar in vele tijdloze kleuren. 

 

 

Wasbare doekjes 

 

Deze populaire wasbare doekjes van het merk Cheeky Wipes kun je eindeloos gebruiken. Doordat je deze doekjes gewoon met water gebruikt, is het ook de veiligste keuze voor de billetjes van je baby. Deze set is beschikbaar met katoenen doekjes. Je kan ook een set van bamboe doekjes er bij kopen (die zijn iets dikker), zo heb je direct een volledig pakket voor de komende jaren.  

 

 

Wasbare luiers

 

De wasbare luiers van Totsbots hebben een ijzersterke reputatie. Deze luiers zijn gemaakt uit bamboe en werden op ethische wijze geproduceerd. Door het zachte bamboe absorberen deze luiers goed. De luier is erg soepel en heeft elastiek aan de achterzijde en langs de beentjes voor een optimale pasvorm. Aan de hand van drukknopen kan je de maat aanpassen. Dit groeipakket is ideaal voor meerdere kinderen vanaf de geboorte tot als ze zindelijk worden. Het groeipakket bevat 24 stuks Bamboozles Stretch (luiers), 6 stuks PeeNut Wraps (overbroekjes) en 1 rol inlegvellen. 

 

 

Duurzaam verpamperen onderweg

 

Niet iedereen neemt graag herbruikbare doekjes en broekjes mee wanneer ze reizen of op uitstap gaan. Op die momenten kunnen ecologische wegwerpproducten handig van pas komen. Deze vochtige doekjes van Waterwipes bestaan voor 99,9% uit water en zijn de veiligste optie voor je baby. 

 

 

Zijn wasbare luiers niet helemaal je ding en ben je op zoek naar een ecologisch alternatief voor wegwerpluiers? Kies dan voor deze ecologische luiers van het merk Muumi. Muumi Baby ecologische wegwerp luiers worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd van pure en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. De luiers zijn gemaakt van FSC gecertificeerde houtpulp, bevatten geen plastiek en zijn chloorvrij. Daardoor zal je kindje ook niet snel uitslag hebben of rode billetjes. 

 

 

Duurzaam speelgoed 

 

Knuffels

 

Jellycat heeft hele leuke knuffels beschikbaar, perfect als kraamcadeau. Bijna alle dieren komen aan bod (zelfs grappige garnalen!), in verschillende maten. De producten zijn veilig voor kinderen van alle leeftijden en gemaakt uit 100% polyester. 

 

 

Duurzaam houten speelgoed

 

De houten collectie van Grimm's is een aanrader. Dit open ended speelgoed is gemaakt om jaren met je gezin mee te groeien. Het hout is ontgonnen uit duurzaam beheerde bossen en heeft het FSC-label. Het handgemaakte speelgoed wordt gekleurd met verf op waterbasis. Bekijk hier de volledige collectie van Grimm's

 

 

2021 is een tijd waarin veel mogelijk is, zeker voor de duurzame ouder! Je hebt als ouder nu een heel spectrum aan verschillende merken, stijlen, producten en keuzes. 

Wil je als ouder kennis maken met verschillende duurzame merken, zonder deze allemaal te kopen? Dan is de gratis Greenkit misschien wel iets voor jou. Dit is de verrassingsdoos met stalen en brochures voor de duurzame ouder, beschikbaar bij je vroedvrouw. Lees hier waar je de groene doos kan verkrijgen

 

 

Deze blog post bevat affiliate links, wat betekent dat Yes Baby een commissie ontvangt als je beslist om via deze links iets aan te kopen. Deze affiliate links zijn volledig gratis voor jou en zorgen ervoor dat we Yes Baby als een gratis platform kunnen aanbieden. Wij kiezen de producten die we aanbevelen zorgvuldig uit en deze zijn op geen enkele manier gesponsord. 

Lees onze disclaimer voor meer info.

 

Verwante artikels