De beste buggy's van 2022

De beste buggy's van 2022

10 minuten leestijd 30 maart 2022

Vind hier de buggy die bij je past

article?.title

Een buggy is best handig om in huis te hebben. Zeker als je graag op uitstap gaat en de wereld verkent. Maar wat is een buggy en waarom zou je een buggy aanschaffen? Wanneer schaf je het best een buggy aan en waar moet je op letten wanneer je een buggy aankoopt? Je leest het hier.


Wat is een buggy? 


Een buggy is de light versie van een kinderwagen. Het verschil tussen een kinderwagen en een buggy ligt in het comfort, de stevigheid en de manoeuvreerbaarheid. Een buggy is kleiner, lichter en plooit gemakkelijker op. Een buggy is ideaal om mee te nemen op uitstapjes en op vakantie. Er zijn zelfs buggy’s die als handbagage mee in het vliegtuig mogen. Kortom: een buggy is jouw ideale vriend wanneer je een uitstap doet of op reis gaat. 


Heb ik een plooibuggy nodig? 


Dat hangt er een beetje vanaf. Zoals je al weet is een plooibuggy ontzettend handig wanneer je op uitstap gaat met de auto of met het openbaar vervoer. Doordat een buggy zo compact opplooit en weinig weegt, is hij veel handiger om mee te nemen dan een grote kinderwagen. Ben jij iemand die graag uitstapjes doet? Of ga je op reis? Dan zal je veel hebben aan een buggy. 


Betekent dit dat je vanaf dan de (dure) kinderwagen niet meer gebruikt? Helemaal niet. De buggy kan qua comfort niet op tegen de kinderwagen (wandelwagen). Bij lange uitstappen in je eigen buurt is het aangeraden om (waar mogelijk) te opteren voor je wandelwagen in plaats van je buggy. Het is comfortabeler om een paar uren in een wandelwagen te zitten dan in een buggy. 


Vanaf welke leeftijd kan je een plooibare buggy gebruiken?  


Een buggy mag je pas gebruiken wanneer je kindje kan zitten, meestal rond de 6 à 7 maanden. In het begin is het vanwege ergonomische redenen beter om de rugleuning van de buggy in de vlakke stand te gebruiken. Daarom wordt aangeraden om pas vanaf 10 à 11 maanden over te schakelen op een buggy. Een buggy groeit met je kindje mee tot de leeftijd van 3 à 4 jaar, wanneer je kindje de buggy enkel nodig heeft als hij moe is. Waar moet je op letten als je een buggy koopt?


Wanneer je een buggy kiest, is het eerst en vooral weeral belangrijk te kijken naar wat voor jou belangrijk is. Welke noden heb jij met je gezin en voor welke uitstappen wil je een buggy gebruiken? Om dit uit te zoeken hebben we zes vragen voor je uitgewerkt. 

1. Waarvoor wil je de buggy gebruiken?


Wil je een buggy om met het vliegtuig op reis te gaan? Je vindt nu ook buggy’s die mee op het vliegtuig mogen als handbagage. Andere buggy’s gebruik je gewoon tot aan de deur van het vliegtuig, waarna deze in het bagageruim worden geplaatst.

Ben je eerder op zoek naar een buggy voor vele uitstapjes met de auto? Dan heb je waarschijnlijk meer aan een buggy die compact in je auto kan. 

Of ben je op zoek naar een buggy die ook mee kan op de fiets? Sommige modellen kan je gemakkelijk aan je fiets bevestigen, met een extra haak. 


2. Hoe zwaar mag je buggy zijn?  


Een buggy is sowieso lichter dan een gewone kinderwagen. Maar ook tussen de buggy's onderling zijn er grote verschillen. De lichtste buggy weegt 4,2 kg en de zwaarste weegt 10 kg. Boven de 10 kg raden we niet aan, met dit gewicht kies je beter voor een wandelwagen. 

Ben je op zoek naar een buggy voor op reis? Dan ben je beter met een buggy onder de 7 kg. Ben je op zoek naar een buggy die je vooral vervoert in de auto? Dan maakt het gewicht minder uit. 


3. Drie of vier wielen? 


Een buggy kan drie of vier wielen hebben. Een buggy met drie wielen is vaak stabieler op niet-vlakke ondergrond, zoals bijvoorbeeld het bos. Zo ben je meer wendbaar. Een driewieler plooit ook anders op, waardoor deze meer plaats inneemt dan een vierwieler. Een vierwieler heeft als voordeel dat deze stabieler is wanneer je in de stad moet navigeren. Ook zijn er meer modellen met vier wielen beschikbaar dan met drie. 


4. Moet je kindje helemaal plat kunnen liggen in de buggy?


De meeste buggy's hebben tegenwoordig een slaapstand, waarbij je de rugleuning ook plat kan leggen. Dit is vooral handig omdat je kindje op die manier ook dutjes kan doen in de buggy. 


5. Wil je een verstelbare duwstang aan je buggy?


Wanneer je partner en jij erg van grootte verschillen, dan is het verstandig om een buggy te kiezen waarbij de handvatten versteld kunnen worden. Op die manier kunnen jullie beide de buggy op een ergonomische en aangename manier gebruiken. 


6. Wil je extra features


Sommige buggy's komen met een draagband waarmee je de buggy op je schouder draagt. Andere buggy’s komen dan weer met een opbergzak, handig om je buggy te beschermen bijvoorbeeld in het vliegtuig. Nog weer andere hebben een xxl opbergmand. Bepaal wat jij belangrijk vind en selecteer zo de gadgets. De beste buggy's van 2021:


1. Hamilton buggy
Pluspunten van deze buggy: 


Deze buggy is bekend om zijn ‘Magic Fold’ inklapsysteem, dat volledig automatisch gaat en waarvoor je maar één hand nodig hebt. Andere onderdelen, zoals de rugleuning en de voetensteun kan je aanpassen naar de grootte van je kindje. In de Hamilton kan je kindje daardoor volledig plat liggen tijdens zijn dutje. 

Je kan deze buggy met één hand besturen. Deze buggy weegt met zijn 6,8 kg weinig en is handig om mee te nemen onderweg. Je krijgt er ook een handige reistas bij en draagbeugel. De wielen hebben ook vering, wat het comfort verhoogt. Deze buggy kan gebruikt worden tot 22 kg. 

Volgens Hamilton zelf kan deze buggy ook mee als handbagage in het vliegtuig. Gezien de afmetingen wanneer het ingeklapt is, stellen wij dit in vraag. Om zeker te zijn, neem je best contact op met je vliegtuigmaatschappij. Zij kunnen je vertellen of deze buggy mee mag in hun cabine als handbagage.  


Minpunten van deze buggy:


Het vraagt wat oefening de eerste keer dat je het “magic fold” gebruikt. Maar eens je ermee weg bent, vouwt de buggy helemaal vanzelf op. 


Alternatieven: 

Andere populaire buggy’s met een soortgelijk vouwsysteem 2. De beste reisbuggyPluspunten van deze buggy: 


Wanneer je veel reist en/of het vliegtuig neemt, dan ben je op zoek naar een comfortabele buggy die compact is en bovendien niet veel weegt. De Babyzen Yoyo heeft al deze vereisten. Deze kwaliteitsvolle buggy weegt amper 6 kg, is toch heel stevig en plooit heel compact op. Je kindje zit hier comfortabel in het is gemakkelijk om deze buggy overal mee naartoe te nemen. 

De Babyzen Yoyo is heel geschikt om mee te nemen op vliegvakanties. Je kan deze buggy tot aan de deur van het vliegtuig rijden, inklappen, op je schouder hangen met een voorziene riem en ermee het vliegtuig inwandelen. Gedaan met wachten aan de gate op je buggy. Door zijn compacte formaat, wordt deze kinderwagen door de meeste vliegtuigmaatschappijen aanvaard als handbagage. 

 

Minpunten van deze kinderwagen:


De reiswieg (te gebruiken van 0 tot 6 maanden) moet je apart aankopen en kost 200 euro. 


Alternatieven: 

Andere buggy’s die ook als handbagage mee op het vliegtuig mogen zijn: 3. Beste stadsbuggyPluspunten van deze buggy:


In deze buggy zit je kindje comfortabel wanneer je op stap bent in de stad. De bekleding is van goede kwaliteit en kan je er zelfs afhalen en wassen. De rugleuning is verstelbaar, samen met de voetensteun, wat maakt dat je kindje volledig plat kan liggen tijdens dutjes onderweg. Je kan de buggy gemakkelijk openen met één hand. 

Met zijn 8,2 kg weegt deze buggy redelijk weinig. Je plooit de Lara 2 buggy compact op en hij neemt weinig ruimte in beslag. Door de draagriem kan je hem bovendien gemakkelijk meenemen. Je hebt twee mandjes, wat handig is als je bepaalde zaken snel bij de hand moet hebben. Dit maakt dat deze buggy ideaal is om uitstappen mee te doen of mee te nemen op autoreizen. 


Minpunten van deze buggy: 


Op aarde en gras rijdt deze buggy niet zo vlot. 


Alternatieven: 

Andere populaire stadsbuggy’s zijn: 


4. Beste buggy met drie wielenPluspunten van deze buggy: 


Voor deze prijs krijg je een ontzettend goede buggy met drie wielen, ideaal voor in een stadsomgeving. Doordat deze buggy drie wielen heeft, is deze extra wendbaar en kan hij gemakkelijk bochten nemen. De bekleding is aangenaam waardoor je kindje op zijn gemak in deze buggy zit. De rugleuning is verstelbaar naar ligstand en de voetensteun heeft vier verschillende standen. Daardoor kan je kindje in deze buggy comfortabel slapen. Je kan deze buggy gemakkelijk met één hand besturen en opvouwen. 

Met zijn 7,5 kg weegt deze buggy bovendien weinig, handig om uitstapjes mee te doen. De Hauck Citi Neo 2 kan je gebruiken tot en met 25 kg. Onder de buggy vind je bovendien een XXL opbergmand, gemakkelijk voor als je gaat winkelen of naar het park gaat.


Minpunten van deze buggy: 


Een buggy met drie wielen vouwt anders op dan een buggy met vier wielen. Ze nemen ingeklapt dan ook iets meer ruimte (in de lengte) dan een gewone buggy. 


Alternatieven: 

Andere populaire buggy’s met drie wielen: 5. Beste budget buggy Pluspunten van deze buggy


Dit is de goedkoopste buggy die er op de markt is, ideaal wanneer je op zoek bent naar een buggy die je enkel sporadisch wil gebruiken. Het grote voordeel van deze buggy is dat hij weinig weegt (4,6 kg) en gemakkelijk mee te nemen is. De buggy is klein en vouwt compact op met een kliksysteem, waardoor hij gesloten blijft. Aan de voorzijde vind je twee zwenkwielen die je ook kan fixeren voor op rechte stukken. De Safety 1st Peps heeft een zonneklep die je gemakkelijk kan verwijderen. 


Nadelen van deze buggy


Deze buggy is super simpel, zelfs de rugleuning kan niet omlaag. Daarom is deze buggy voornamelijk geschikt voor iets oudere peuters en kleuters tijdens uitjes of bijvoorbeeld bij oma en opa. 


Alternatieven: 

Andere populaire goedkopere buggy’s (de meeste wel met verstelbare rugleuning):  Andere artikels die je ook kunnen interesseren:Deze blog post bevat affiliate links, wat betekent dat Yes Baby een commissie ontvangt als je beslist om via deze links iets aan te kopen. Deze affiliate links zijn volledig gratis voor jou en zorgen ervoor dat Yes Baby een gratis platform is. Wij kiezen de producten die we aanbevelen zorgvuldig uit en deze zijn op geen enkele manier gesponsord. Lees hier meer over Yes Baby


Verwante artikels