De 6 leukste apps om te downloaden als je zwanger bent

De 6 leukste apps om te downloaden als je zwanger bent

5 minuten leestijd 2 november 2021

Welke leuke apps zijn er voor zwangere vrouwen en mama's?

article?.title

Wanneer je zwanger bent, dan wil je graag weten wat er allemaal in je lichaam afspeelt. Een van de eerste dingen die de meeste zwangere vrouwen doen, is een zwangerschap app downloaden. Zo kan je antwoorden zoeken op al je vragen. Wat gebeurt er in je lichaam. Hoe groot is je baby? Welk deel wordt deze week ontwikkeld? Hoe groot is mijn baby nu? De grootte van een druif of al een appel? Waarom ben ik zo moe? 

Gelukkig bestaan er heel wat apps waar je dagelijks kan kijken naar een leuk weetje over jou, je baby en/of het moederschap. In sommige van deze apps kun je ook heel wat informatie toevoegen, zoals je doktersafspraken, je voeding, je beweging, enzovoort. Hieronder vind je onze favoriete apps voor tijdens de zwangerschap. 


Ovia Pregnancy 


Ovia is de leukste Engelstalige app die je op het internet vindt. Als zwangere vrouw kan je hier elke dag langskomen voor een weetje, tips en verhalen op te pikken over jou en je baby.  Ook hebben ze een leuke bibliotheek vol met recepten, artikels en videos. De app is beschikbaar in het Engels. 
Download Ovia op Android. Download Ovia op Apple

 

Zwangerschap plus 


Zwangerschap+ is een hele populaire app, ook beschikbaar in het Engels (Pregnancy Plus). Het principe van de zwangerschapsapp wordt overal hetzelfde met dagelijkse weetjes, tips en verhalen over je zwangerschap week per week, je baby en je groeiende lichaam. De bibliotheek is gevuld met interessante gidsen met antwoorden op al je vragen. 
Download Zwangerschap+ op Android. Download Zwangerschap+ op Apple. 

Zwangerhap


Tijdens je zwangerschap moet je opletten op wat je eet. Maar soms wordt het ontzettend ingewikkeld en wil je gewoon een duidelijk antwoord over een bepaald voedingsproduct: mag ik het eten of mag ik het niet eten? In deze app vind je hier al je antwoorden op. Je kan zoeken per product en per productcategorie. Je krijgt ook tips wat je wel mag eten. Als er één app is die op je telefoon moet staan, dan is het deze wel! Kinder


Tinder, maar dan voor kindernamen. Installeer de app op je telefoon en die van je partner en kies in welke namenlijst je op zoek wil gaan (de Nederlandse, Franse of Engelse). Swipe naar rechts als je de naam leuk vindt en naar links als je de naam niet leuk vindt.  Zo hebben jullie snel een lijstje namen verzameld die jullie beiden leuk vinden!


Yuka


Yuka scant producten op hun ingrediënten, waarmee je de impact op je gezondheid kan evalueren. Zeker tijdens de zwangerschap moet je opletten welke producten je gebruikt, aangezien deze via je huid of via je voeding je baby kunnen bereiken. Yuka scant zowel cosmetische producten als voeding en geeft deze een score. Je ziet direct waarom een bepaald product niet goed is om te gebruiken en krijgt ook alternatieven. Ook heel handig om te gebruiken wanneer je babyproducten selecteert in de winkel. Je scant de barcode en je ziet direct of je dit product beter in de winkel laat of meeneemt. 


Expectful


Wanneer je zwanger bent, kunnen de zorgen voor je kindje, je lichaam en de toekomst je overweldigen. Expectful is een app die ontwikkeld is voor ouders op hun reis naar het ouderschap. Deze app biedt meditaties (van 5 tot 20 minuten) aan en behandelen thema's die specifiek gelinkt zijn aan zwangerschap en de reis ernaartoe, zoals emotionele zelfzorg, IVF, wekelijkse zwangerschapsmeditaties en dagelijkse postpartummeditaties. Opgelet: deze app is betalend. 

Extra apps voor tijdens je zwangerschap, bevalling of postpartumperiode: 


24 Baby 


Deze app ken je misschien van de gelijknamige website. Via deze app kan je de ontwikkeling van je baby week per week opvolgen, op zoek gaan naar populaire (of minder populaire) babynamen en heb je toegang tot een uitgebreid forum met andere zwangere mama's. Niet voor niets een van de populairste zwangerschapswebsites van Nederland voor zwangere vrouwen. 


How About Mom 


Deze Nederlandse app richt zich op de postpartum periode en op alle zaken die je als kersverse moeder wil weten. Voor de artikels werd samengewerkt met Nederlandse zorgverleners. Het is een app die anders is dan de meeste apps, want in deze staat mama centraal en niet de baby. Fijn om verhalen te lezen van andere kersverse mama’s of om te lezen dat je niet alleen bent met bepaalde gevoelens.
Download How About Mom op Android. Download How About Mom op Apple.  

 

Contraction timer 

Moet je bijna bevallen? Zet dan zeker een weeën-timer op je gsm. Wanneer je weeën voelt opkomen, kan je die ingeven in je app en zo opvolgen. Je ziet zo heel snel of je weeën regelmatig zijn, met hoeveel minuten er tussen en of je beter je vroedvrouw of ziekenhuis opbelt. 
Download Contraction Timer op Android. Download Contraction Timer op Apple.   

 

Baby Tracker

Bevallen en op zoek naar een handige manier om je baby op te volgen. Track de voedingen, propere pampers, de baby zijn slaap, zijn gewicht, enzovoort. Alles kan je hier aan toevoegen. Dit is ook een heel handige app als je de borstvoedingen wil opvolgen (hoelang, wanneer, welke borst, etc). Deze app geeft je zelfs statistieken over je borstvoeding. 
Download Baby Tracker op Android. Download Baby tracker op Apple. 

  

 

Een geboortelijst waarop je cadeautjes van alle winkels kan combineren? Yes Baby! 
Uniek, zonder verplichtingen en volledig aanpasbaar aan jouw wensen. 
Gemaakt door een mama voor andere mama's. 
👉 Probeer het zelf en maak hier een gratis geboortelijst aan

 

Verwante artikels