De baby uitzet lijst: wat heb je nodig

De baby uitzet lijst: wat heb je nodig

5 minuten leestijd 28 juni 2022

Wat heb je allemaal nodig als je een baby verwacht?

article?.title

Je babyuitzet checklist is je belangrijkste vriend bij de voorbereiding op de komst van je baby. Huh? Laat me het uitleggen. 


Wanneer je op het internet rondsurft, merk je al snel dat er verschillende lijstjes bestaan met de "must haves voor je baby". Sommige van deze lijsten zijn pagina's lang. Betekent dat dan dat je al die producten nodig hebt? Helemaal niet. Voel je vooral niet ontmoedigd door deze ellenlange lijsten, die meestal opgemaakt zijn door babywinkels die al deze producten verkopen. Wat een babywinkel klasseert als een "must have" is dat niet noodzakelijk voor elke mama. 

Om de ruis te verminderen, heb ik een handig overzicht gemaakt van de belangrijkste zaken die je absoluut nodig hebt, aangevuld met de "nice to haves". Dit zijn producten die je niet noodzakelijk nodig hebt, maar die je leven wel kunnen vergemakkelijken. Of je deze producten ook allemaal nodig hebt hangt volledig van jezelf af. Want net zoals elke baby, is ook elke babyuitzet uniek. Hoe bepaal je wat je nodig hebt voor je babyuitzet? 


Voordat je er direct invliegt, neem even de tijd om na te denken over je eigen behoeften, die van je partner en je gezin. Welke waarden vinden jullie belangrijk? Hoe zal dit weerspiegeld worden in je babyuitzet? Wil je alles nieuw kopen of sta je ook open voor tweedehands aankopen? 

Print de checklist en neem een drankje bij de hand. Zit samen met je partner en stel de volgende vragen: 

 • Wat is het totale budget dat je wil uitgeven? 
 • Wil je alles nieuw aankopen of wil je ook tweedehands producten aankopen?
 • Hoe groot is de kinderkamer? Waar kan het bedje staan? 
 • Wil je een babybed dat uitgroeit tot een peuterbed?
 • Waar gaat je baby de eerste zes maanden slapen? Wil je investeren in producten die je maar enkele maanden kan gebruiken? Of wil je deze producten huren of tweedehands aankopen? 
 • Wat voor kinderwagen wil je? Eentje om te wandelen in de stad, in velden of in het bos? Eentje waarmee je ook kan lopen? 
 • Waar ga je een luier verschonen? Boven / beneden? 
 • Waar kan je de kinderwagen opbergen als je hem niet gebruikt? 
 • Hoe groot is de koffer van je wagen? (zodat je kinderwagen hier opgeplooid in past) 
 • Heb je een autostoel nodig?  
 • Hoe duurzaam moeten de producten zijn die je wil gebruiken? 
 • Wil je graag wasbare luiers gebruiken? 
 • Wil je graag producten tweedehands aankopen?
 • Wil je misschien wel tweedehands producten aankopen, maar heb je geen zin om dat zelf te doen? 
Van zodra je deze zaken uitgeklaard hebt, is het veel gemakkelijker om te bepalen welke producten je ook effectief in huis wil halen en waarop je moet letten bij het aankopen ervan. 

Wat zijn de "must haves" van je babyuitzet?


Je hebt nu eenmaal bepaalde zaken nodig als je een baby verwacht: een kinderbed, een autostoel, een kinderwagen, matrasbeschermers, luiers, verzorgingsproducten, kledij, enzovoort. Deze producten heb je nodig om comfortabel je kindje te verzorgen en verwelkomen. Het volledige overzicht vind je hier: 
➡️ Wil jij graag een geboortelijst waarop je al je favoriete producten kan verzamelen? Ook tweedehands en met producten van verschillende winkels? Ontdek onze gratis geboortelijst waarop je alles wat je wil kan toevoegen: babyartikelen, cadeaubonnen, kraamkost, postpartum massages, muurschilderingen en veel meer. Probeer het vrijblijvend uit en maak nu je geboortelijst aan 


Wat zijn de "nice to haves" van je babyuitzet? 


Deze "must haves" worden vervolgens aangevuld met "nice to haves". Dit is voor vele vrouwen de leukste categorie, want deze producten zijn heel afhankelijk van je smaak en je voorkeur. Wil jij graag babydragen? Dan heb je ook een draagdoek of draagzak nodig. Wil je graag een park of een wiegje in je living plaatsen? 

Een volledig overzicht vind je hier: Tweedehands je babyuitzet aankopen?


Tweedehands babyproducten vinden en aankopen is tegenwoordig ontzettend gemakkelijk. Niet alleen offline maar ook online kan je tegenwoordig zeer goede tweedehands koopjes vinden. Doordat de gebruiksduur van babyproducten heel kort is (gemiddeld enkele maanden), zijn deze producten na eenmalig gebruik vaak nog in perfecte staat. Denk aan wipstoelen, kinderwagens van goede kwaliteit, eetstoelen, baby speelgoed, baby kledij, enzovoort. 

Geef wel aandacht aan de veiligheid van bepaalde producten, de belangrijkste is hierbij de autostoel. Kijk bij de aankoop van een tweedehands autostoel altijd de houdbaarheidsdatum na. Deze houdbaarheidsdatum vind je op een sticker onderaan de stoel, onder de bekleding of in de handleiding. Autostoelen hebben namelijk een beperkte levensduur van 6 tot 10 jaar na productiedatum (afhankelijk van het model). 

Zelf aan de slag met je babyuitzet


Nadat je het voorbereidende werk hebt gedaan, kan je aan de slag om je babyuitzet samen te stellen. Sommigen verkiezen om eerst online op zoek te gaan naar hun favoriete producten en merken, anderen gaan dan weer liever direct naar verschillende fysieke babywinkels. Wat je ook kiest, weet dat je tegenwoordig veel opties hebt en dat je niet meer verplicht bent om alle producten in één winkel aan te kopen. 


➡️ Wil jij graag een short cut als je zelfstandig aan de slag gaat met je babyuitzet? Lees dan hier verder om kennis te maken met onze digitale babyuitzetgids waarmee je in een mum van tijd alles leert over de producten op de checklist. 

➡️ Wil jij graag een geboortelijst waarop je al je favoriete producten kan verzamelen? Ook tweedehands en met producten van verschillende winkels? Yes Baby! Ontdek onze gratis geboortelijst waarop je alles wat je wil kan toevoegen: babyartikelen, kraamkost, postpartum massages, tweedehands producten, abonnementen op je favoriete kinderuitstappen en veel meer. Probeer het vrijblijvend uit en maak nu je geboortelijst aan 


Verwante artikels