Boeken om te lezen tijdens je zwangerschap

Boeken om te lezen tijdens je zwangerschap

5 minuten leestijd 10 maart 2021

Welke boeken kan je lezen in je zwangerschap?

article?.title

 

Tijdens je zwangerschap verandert je leven en lichaam helemaal. Om je voor te bereiden kan je er voor kiezen om boeken te lezen die je helpen om je voor te bereiden op het onverwachte. Boeken bieden geruststelling, kennis en informatie en herkenbaarheid.   

Boeken zijn bij Yes Baby de favoriete manier om bij te leren en in een thema te duiken. Over bevallen, zwanger zijn en moeder worden is er al veel geschreven. Gelukkig zijn de laatste jaren ook heel wat interessante boeken verschenen voor vrouwen over de zwangerschap en het moederschap. Welke boeken vinden wij bij Yes Baby de moeite om te lezen? Hier vind je onze tips op een rij. 

 

Zwangerschapsboeken

 

Het boek "Mama worden" van Mamabaas is een goeie introductie als je een algemeen boek wil lezen over de zwangerschap. Het boek geeft een introductie in de vier grote thema's die bij mama worden horen: baby, zwangerschap, bevalling en na de bevalling. 

Dit boek is ideaal als je op zoek bent naar een algemeen boek waarin een beetje van alles staat. Het boek is mooi vorm gegeven en leest gemakkelijk. Ben je voor het eerst zwanger bent en heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is dit wel een goed begin. 

 

 

Boeken over de bevalling

 

"Positief bevallen" is een echte aanrader om je goed voor te bereiden op de bevalling. Het boek is geschreven vanuit een visie die vertrouwen heeft in het vrouwelijk lichaam. Dit boek bekrachtigt je om zelf de regie te nemen in je bevalling. In dit boek leer je ook over je rechten en keuzes bij een bevalling en geboorte, een onderwerp waar weinig boeken over praten maar dat toch erg belangrijk is om hierover na te denken. 

Grote aanrader voor alle vrouwen die zelf de regie in handen willen nemen. Een boek die je alle keuzes uit de doeken doet, zodat je zelf kan kiezen hoe je wil bevallen. 

 

 

Als je natuurlijk wil bevallen (zonder pijnbestrijding), dan moet je Ina May's boek lezen. Dit boek staat boordevol inspirerende geboorteverhalen, getuigenissen en tips van talloze vrouwen over verschillende generaties heen. Ben je op zoek naar positieve verhalen over een natuurlijke geboorte (al dan niet in het ziekenhuis), dan vind je ook hier je ding. Het boek staat boordevol waardevolle tips voor tijdens de bevalling. Het boek is enkel beschikbaar in het Engels. 

 

 

In andere culturen wordt op een zachtere manier omgegaan met de kraamtijd. Daar worden vrouwen de eerste dagen en weken na de bevalling afgeschermd en ligt de focus op rust en herstel. Wil je de kraamtijd op een andere manier aanpakken, op een manier waar jij je comfortabel bij voelt? In dit boek vind je praktische tips en adviezen ter ondersteuning bij de grote veranderingen in de periode na de bevalling. 

 

 

Boeken over het moederschap

 

Een boek dat we elke aanstaande mama aanraden, is "mama" van Celia Ledoux. In dit boek schrijft Celia op een humoristische manier over gevoelige onderwerpen zoals thuis bevallen, kinderopvang, de gouden raad van iedereen enzovoort. Het is een boek waarin op een ongedwongen manier gesproken wordt over de complexe vraagstukken die jonge ouders bezighouden. Het is een ideaal boek voor als je ook in het moederschap dicht bij jezelf wil blijven. 

 

 

Dit boek van vrouwencoach en verloskundige Diane Koster is een aanrader wanneer je op zoek bent naar balans. Het boek is op een leuke manier vorm gegeven en leest vlot. Het boek bevat praktische informatie, ervaringsverhalen en opdrachten om zelf aan de slag te gaan. De vele verhalen zijn herkenbaar voor mama's die uit balans zijn. 

Het is een waardevol boek voor elke (nieuwe of aanstaande) mama die op zoek is naar haar balans. Een grote aanrader voor elke mama bij wie het niet helemaal gaat zoals verwacht of gehoopt. 

 

 

Jullie aanraders

 

Op Instagram hebben we gepeild naar jullie favoriete boeken tijdens de zwangerschap en erna. Dit zijn jullie aanraders, ze worden weergegeven in volgorde van de populariteit van het aantal antwoorden: 

Veilig bevallen is de Nederlandse bijbel op vlak van bevallen. Een heel compleet en uitgebreid naslagwerk met veel informatie over (natuurlijk) bevallen. Het boek vertelt onomwonden wat je allemaal kan verwachten en reikt je tips aan. 

 

 

Het boek "Verlos ons" zijn verschillende geboorteverhalen vertelt door vroedvrouw Uwe Porters. De verhalen bevatten herkenbare en prachtige verhalen. Het is een boek dat je in 1 ruk uitleest. 

 

 

Dit boek richt zich op ouders die meer willen weten over natuurlijk ouderschap, attachment parenting, aware parenting en bewust ouderschap. Een boek om te lezen tijdens de babyperiode. 

 

 

Dit boek richt zich op ouders die geïnteresseerd zijn in mild ouderschap. Mild ouderschap omschrijft schrijfster Nina Mouton als ouderschap waarin je mild bent voor jezelf, je kinderen en je omgeving. Het boek is een pleidooi voor een ouderschap waarin je in verbinding treedt met jezelf en je kinderen. 

  

 

"Het is een fase" is een lifestyle gids waarin je antwoorden vindt op al je vragen als mama tijdens het eerste jaar met je baby. Adviezen, tips, tricks komen in dit boek aan bod. Herkenbaar en ontspannend boek. 

 

 

 

Deze blog post bevat affiliate links, wat betekent dat Yes Baby een commissie ontvangt als je beslist om via deze links iets aan te kopen. Deze affiliate links zijn volledig gratis voor jou en zorgen ervoor dat Yes Baby een gratis platform is. Wij kiezen de producten die we aanbevelen zorgvuldig uit en deze zijn op geen enkele manier gesponsord. 

Lees onze disclaimer voor meer info.

 

Verwante artikels