5 favoriete babyboeken

5 favoriete babyboeken

2 minuten leestijd 5 mei 2021

Een selectie van boeken voor je baby van 0 tot 6 maanden

article?.title

Baby's kunnen nog niet veel zien in die eerst weken. Bij de geboorte kunnen ze zelfs maar een 20 centimeter ver zien. Wat ze wel kunnen zien, zijn contrasten in zwart en wit. Om het zicht van een baby te ontwikkelen, moeten de hersenen en de visuele waarneming gestimuleerd worden. Een baby moet dus zien om te kunnen zien.


Boekjes met patronen zijn om die reden in de eerste maanden ideaal voor je baby. Andere boekjes, zoals knisperboekjes en voelboeken, zijn ook een goed idee om je baby te helpen bij het ontwikkelen van zijn zintuigen. Benoem waar je baby naar kijkt, zing een liedje, maak geluiden en ontdek samen de wereld om je heen. 

Boeken zijn dus niet alleen een ideale manier om de ontwikkeling van alle zintuigen te stimuleren, maar ook een heerlijke manier om een band te creëren. Hier zijn onze 5 favoriete boeken voor baby's tussen 0 en 6 maanden. 

 

1. Kijkboek voor baby's

De zwart-wit patronen stimuleren de hersenen en de visuele ontwikkeling. Leuk boekje met patronen worden verrijkt met een felle kleur. Baby's zijn gehypnotiseerd door deze patronen. 


2. Voelboek

Combinatie van een zwart-wit boekje met herkenbare patronen en een voelboek. Boek dat met je kindje meegroeit ook tijdens de peuterfase. Kindjes vinden het heerlijk om de patronen te ontdekken en om ook met hun vingers (en neus en mond) de zintuigen te stimuleren.


3. Knisperboek

Een stoffen boekje dat geluiden maakt en waar heel wat te ontdekken valt. Het knispert, het knettert en er gebeurt van alles! Stimuleert alle zintuigen van je baby.


4. Katoenen knuffelboek

Boekje waarin dieren in zwart en wit worden afgebeeld. Dit boekje heeft bovendien ook een aantal gekleurde labels aan de zijkant, waar je baby ook met zijn vingertjes mee kan spelen (of opeten). 


5. Babyboek

Dikkie dik gaat in dit kleurrijke stoffen boekje op ontdekking. Deze bekende kat is een vaste waarde in de boekenkast van elk kindje. In dit boekje vind je bovendien leuke rijmen die je voor je baby kan zingen of vertellen. Ontdek samen met Dikkie Dik de nieuwe wereld van je baby. 

Deze blog post bevat affiliate links, wat betekent dat Yes Baby een commissie ontvangt als je beslist om via deze links iets aan te kopen. Deze affiliate links zijn volledig gratis voor jou en zorgen ervoor dat Yes Baby een gratis platform is. Wij kiezen de producten die we aanbevelen zorgvuldig uit en deze zijn op geen enkele manier gesponsord. 

Verwante artikels