De beste draagdoeken voor je baby

De beste draagdoeken voor je baby

4 minuten leestijd 6 september 2021

Een draagdoek/zak is een natuurlijke manier om je kindje altijd bij je te hebben.

article?.title

In een draagdoek/zak wordt je baby zijn huidhonger bevredigd en krijg je een rustigere baby die minder huilt. Daarenboven heb je je handen vrij! 

Zes verschillende draagsystemen  

Er zijn verschillende systemen op de markt en deze worden zo onderverdeeld:

  • Rekbare draagdoek: dit is een basisdraagdoek die je op voorhand op je lichaam kan knopen. Hoe meer rek in de stof, hoe harder je de doek zal moeten knopen. Deze doek kan je vanaf de geboorte gebruiken.
  • Geweven draagdoek: een veelzijdige draagdoek die je ook (op je rug) kan dragen als je kind al groter is. Deze doek moet je knopen als je kind er in zit. Vanaf de geboorte te gebruiken.
  • De Aziatische draagdoeken (ook Mei Tai genoemd): Tussen een draagdoek en een draagzak, waardoor het gemakkelijker is om deze doek aan te doen. Kan je dragen vanaf de geboorte.
  • Voorgevormde dragers ofwel draagzakken. Vanaf de geboorte mits een inschuiver (zodat je baby in de juiste houding zit).
  • Ring slings: korte geweven doek met twee ringen. Geschikt voor korte afstanden aangezien het gewicht op 1 schouder steunt. Te gebruiken vanaf de geboorte.
  • Draagjassen: ideaal voor in de winter.

 

De favoriete draagdoek van Yes Baby 

Waarom is deze draagdoek onze favoriet?

Deze draagdoek is licht van stof en weegt bovendien niet veel. Deze doek is daarom ook perfect te gebruiken in de zomer. De doek is erg soepel, waardoor je hem gemakkelijk aandoet. Je baby zit comfortabel in deze doek. Hij is ook ideaal voor pasgeboren baby's. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.  

Te onthouden

Het vergt wat oefening om de draagdoek (snel) te kunnen knopen. Gelukkig vind je vele video’s op Youtube die je op weg helpen.  

 

De favoriete ergonomische draagzak van Yes Baby

Waarom is het onze favoriete ergonomische draagzak?

Ergobaby voelt erg stevig aan voor de ouder en ook voor je baby. Dit maakt ook dat het dragen van je kind aangenaam is voor je rug en heupen omdat het gewicht goed verdeeld is. De baby heeft vier ergonomische posities om te zitten, zowel met gezicht naar jou, met het gezicht naar voren en als hij groter is ook op de rug. Deze draagzak kan je gebruiken vanaf de geboorte, mits het aankopen van een verkleinkussen. Deze draagzak komt met een zonnekap en herstelbare heupriemen en schouderriemen, waardoor het gemakkelijk is om te wisselen tussen twee ouders met verschillende groottes.

Te onthouden  

In het begin moet je even oefenen hoe je het beste alle riemen instelt (verschilt van persoon tot persoon).  

De favoriete ring sling van Yes Baby

Waarom is het onze favoriete ring sling?

Deze ring sling is handgemaakt van prachtige Engelse linnen materialen. Deze ring sling ziet er heel mooi uit en is daarom een prachtige toevoeging aan je kleerkast. Zo wordt dragen ook stijlvol! Ideaal voor als je je baby snel in een doek wil steken om naar de bakker te gaan of boodschappen te doen. Past ook goed in een luiertas.  

Te onthouden  

Niet iedereen vindt het leuk om zijn baby te dragen op 1 schouder. Zeker als je nek-, rug of heupklachten hebt.  

 

De favoriete mei tai van Yes Baby 

Waarom is het onze favoriete mei tai?  

Deze Duitse drager is bekend omwille van zijn ergonomische kwaliteiten. Je kan je baby zo lange tijd dragen. Het is een drager die je vanaf de geboorte kan gebruiken met een verstelbare rug. De stof is ook erg stevig en kwaliteitsvol. Je kan deze drager later ook op je rug gebruiken, als je kind al wat ouder is. Verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en smaken.  

Te onthouden

Het knopen van de doek vergt wat oefening.  

 

Nog enkele tips:  

 

  • Het hoofd van je baby moet ondersteund worden.
  • Ideale houding is de M-houding: baby heeft een bolle rug, beentjes maken een hoek van 90 graden en de knieën liggen hoger dan de billetjes.
  • Kleine baby’s hou je met hun gezicht naar jou toe.
  • Mond en neus moeten vrij zijn om te kunnen ademen. Kin ligt niet op de borst.
  • Zorg dat je baby het niet te warm heeft. Een draagdoek wordt aanzien als 1 kledingstuk.
  • Pas je bewegingen aan: buig niet voorover maar ga door je knieën.

Verwante artikels