Geboortelijst producten die je baby nodig heeft na zes maanden

Geboortelijst producten die je baby nodig heeft na zes maanden

5 minuten leestijd 29 maart 2021

Deze essentials worden vaak vergeten op een geboortelijst

article?.title

Een van de meest gehoorde klachten van ouders is dat ze zaken vergeten toe te voegen aan hun geboortelijst voor na de eerste zes maanden. In al je baby euforie vergeet je al gauw dat je baby maar een hele korte periode zo klein is. Na een paar maanden is je baby klaar om recht op te zitten, voor het eerst groenten en fruit te eten en rond te kruipen. Wat heb je dan allemaal nodig? 

 

Geboortelijst essentials: wat heb je nodig na die eerste paar maanden?

 

Een wieg of co-slaper kan je alleen maar tijdens de eerste paar maanden gebruiken (maximum zes maanden). Daarna stap je over naar een babybedje, waarbij je de bodem van het bed kan verlagen tot dicht bij de vloer. Van zodra je merkt dat je kindje kan zitten of zich rechttrekken, moet je het bed verlagen naar de laagste stand.

 

 

Een slaapzak blijft het veiligste om je baby in te laten slapen. Slaapzakken kan je perfect gebruiken tot als je kindje naar een peuterbed verhuist, meestal tussen de leeftijd van twee en drie jaar. 

 

 

Thema voeden

 

Rond de zes maanden maakt je kindje voor de eerste keer kennis met groenten en fruit. Hij begint smaken en texturen te ontdekken en zo is er al heel snel een nieuwe fase is aangebroken. Hiervoor heb je verschillende producten nodig die je leven vergemakkelijken. 

 

Het belangrijkste is een goede kinderstoel. Deze handige en zeer populaire Tripp Trapp kinderstoel wordt op veel Yes Baby-geboortelijsten gezet. Hij groeit met je kindje mee vanaf zes maanden tot de tienerjaren (je kan hem ook vanaf de geboorte gebruiken met een speciale newbornset die je apart moet bijkopen). Deze stoel is duurzaam, ergonomisch en ziet er gewoon goed uit. Beschikbaar in vele verschillende kleuren! 

 

TIP: Een Tripp Trapp stoel kan je tweedehands vinden voor prijzen variërend van 60 tot 100 euro, afhankelijk van hoe oud de stoel is. Deze tweedehandsstoel kan je ook gemakkelijk aan je Yes Baby-geboortelijst toevoegen!  

 

 

Heb je nog geen Yes Baby-geboortelijst en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak hier vrijblijvend een gratis geboortelijst aan, waarbij je producten van alle winkels kan combineren, zelfs tweedehands! 

 

Deze populaire 4-in-1 machine bereidt een gezonde maaltijd in 15 tot 25 minuten. De Babycook Neo kan stomen, mixen, opwarmen en ontdooien en zorgt ervoor dat alle vitamines en mineralen bewaard blijven. Deze machine is ecologisch ontworpen en milieuvriendelijk in gebruik. Beschikbaar in verschillende kleuren. 

 

 

Vervolgens heb je borden en eetkommen nodig. Dit bord van Minikoikoi heeft een zuignap, handig om die snelle vingers te vlug af te zijn! 

 

 

De kommetjes en de drinkbekers van Liewood zijn voor 100% gemaakt uit silicone. Silicone is niet alleen superhandig omdat het niet kapot kan, het mag ook in de vaatwas. 

 

 

Lepels mogen uiteraard niet ontbreken. Deze lepels van Munchkin zijn perfect voor kleine mondjes die net leren eten. Je hebt tegenwoordig ook heel wat leuke modellen op de markt, zoals deze set van Liewood. 

 

 

Een slab is een must have. Siliconen slabbetjes zijn super handig als je ergens moet gaan eten of je bent op vakantie. Je wast ze af onder de kraan en klaar. Het handige hieraan is dat ze een "opvangbakje" hebben, zo hangen de kleren niet vol restjes. 

 

 

Thema autorijden

 

Deze autostoel is van het type 1/2/3, wat betekent dat je kindje hier kan inzitten van ongeveer 9 maanden tot 12 jaar. Je bevestigt de autostoel gemakkelijk met Isofix. Deze autostoel werkt anders dan de meeste autostoelen, aangezien je kindje hier beveiligd wordt door een soort van kussen. Dit stootkussen geeft je kind meer vrijheid om te bewegen en zorgt ervoor dat je kindje hier heel veilig in zit, ook bij een frontale botsing. 

Door het kussen is de nek van je kindje beter beveiligd dan de traditionele autostoel doordat de klap wordt opgevangen door het gehele kussen. Deze autostoel wordt door de veiligheidsexperten aanbevolen, alsook door vele ouders. 

 

 

Thema veiligheid 

 

Je zou haast vergeten dat een baby op termijn ook begint te kruipen en uiteindelijk zelfs te stappen. Die ongeduldige vingertjes willen zoveel mogelijk verkennen, uiteraard het liefst op gevaarlijke plaatsen. Denk maar aan stopcontacten, hoekpunten van tafels, trappen,...  Om je huis kindveilig te maken heb je vooral een (of meerdere) traphekjes nodig en stopcontactbeschermers.

 

 

Thema spelen

 

Van zodra je kindje begint te kruipen en ontdekken, kan je hem op verschillende manieren stimuleren. 

Boekjes zijn een goede manier om de taalontwikkeling te stimuleren. Hier vind je twee klassiekers voor jonge kindjes. 

 

 

Blokken en bogen stimuleren de grove motorische ontwikkeling. Aangezien dit speelgoed eindeloos gecombineerd en gebruikt kan worden, is dit een klassieker om aan je collectie toe te voegen. 

 

 

Van zodra je kindje interesse krijgt in stappen, is het handig om iets in huis te hebben waarmee hij kan rond lopen. Ideaal is een karretje, een loopfiets of deze leuke wheelybug! 

 

 

Knoeien hoort er vanaf zes maanden bij. Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat mooie collecties van knoeimatten die gemakkelijk af te wassen zijn. 

 

 

 

Denk al maar eens aan alle leuke momenten die je samen met je baby zal beleven. 

Heb je nog zaken waarvan jij vindt dat ze in dit lijstje thuishoren?  Laat het me weten!

 

Deze blog post bevat affiliate links, wat betekent dat Yes Baby een commissie ontvangt als je beslist om via deze links iets aan te kopen. Deze affiliate links zijn volledig gratis voor jou. Wij kiezen de producten die we aanbevelen zorgvuldig uit en deze zijn op geen enkele manier gesponsord. Lees onze disclaimer voor meer info.

 

Verwante artikels