Een speelmat voor je baby

Een speelmat voor je baby

5 minuten leestijd 24 februari 2021

Welke opties zijn er als je op zoek bent naar een speelmat?

article?.title

 

Op de speelmat kan je samen met je baby zijn nieuwe wereld ontdekken. Om je baby te helpen bij zijn ontwikkeling, is het goed om tijd op zijn buik te stimuleren. Een ideale plek om dit te doen is samen op de grond, op een leuke speelmat. 

 

Wat is een speelmat? 

 

Een speelmat is een fijne en zachte plaats voor je baby om de wereld rondom zich te verkennen. In een mum van tijd heb je de vloer omgetoverd tot een fijne omgeving waar je kindje kan spelen. Door deze nieuwe omgeving wordt je kindje bovendien geprikkeld om zichzelf en de wereld rondom hem te ontdekken. Er bestaan verschillende vormen en modellen, afhankelijk van de leeftijd van het kind. De grote verschillen zitten in het materiaal en de kleuren die worden gebruikt.  

Een speelmat is ook de ideale plaats om je baby te leggen als je geen box of park in de living hebt staan. Let wel op wanneer je kindje begint te kruipen, want dan zal hij ook snel de wereld buiten het speeltapijt willen verkennen. 

 

Een speelmat voor baby's

 

De eerste twee - drie maanden heb je voldoende aan een simpel zacht speelkleed. Je opent het kleed en legt het gewoon op de grond in de living. Dit prachtige speelkleed van Liewood is gemaakt uit katoen en vanbinnen heb je een laagje polyester, waardoor je kindje zacht ligt. Ideaal om hierop met je kindje de buiktijd te oefenen! Is het speelkleed vuil? Dan stop je het gewoon in je wasmachine.  

 

 

Een speelkleed is beschikbaar in verschillende diktes. Deze prachtige futon van het Spaanse merk Nobodinoz is lekker zacht door de dubbele laag polyester aan de binnenkant. Heel geschikt voor kleine baby's. Je kan deze futon gemakkelijk oprollen en uit de weg ruimen. Niet geschikt voor in de wasmachine, maar je kan het wel koud met de hand wassen. 

 

 

De speelboog voor op de speelmat

 

Vanaf drie maanden wordt je baby zijn zicht scherper en zal hij ook interesse krijgen in alles wat er rond hem gebeurt. Vanaf deze leeftijd kan je je baby motorisch stimuleren aan de hand van een babygym. Baby's ontdekken met hun kleine handjes heel graag wat er rond hen gebeurt. In het begin kunnen ze enkel nog maar hun handjes uitsteken, maar je zal al snel merken dat na een tijdje oefenen ze ook tegen de speeltjes beginnen te slaan en vastnemen! 

Deze populaire babygym van Jolien is perfect als je een minimalistische stijl hebt die je wil aanpassen aan je eigen smaak. Kies zelf welke beestjes je aan de babygym ophangt, zoals bijvoorbeeld deze leuke set dieren van de Noordpool.  Of laat je favoriete handige tante een set dieren in elkaar haken die je hieraan hangt. 

 

 

De speelmat met vastgemaakte speelboog 

 

Je kan er ook voor kiezen om een speelmat te nemen waarin de speelboog al vervat zit. Dit is vooral handig als je een all-in-one concept zoekt. Je vindt speelkleden met bogen in verschillende maten en kleuren. Sommige varianten hebben ook zijkanten die je omhoog kan zetten als je kindje iets ouder is. Meer inspiratie voor deze speelmatten vind je hier.  

 

 

Speelmat met geluid

 

Tegenwoordig bestaan speelmatten in vele vormen en variaties, ook met geluid. Ben je op zoek naar een speelmat die ook muziek heeft, dan is deze speelmat van Vtech een aanrader. Deze speelmat met speelboog heeft een groot paneel met liedjes en geluiden die je kindje kan activeren. De speeltjes aan de boog kunnen losgemaakt worden en in de autostoel of kinderwagen worden gebruikt. Ook de mat kan van het paneel losgemaakt worden en is geschikt voor in de wasmachine. 

 

 

Speelmat uit foam 

 

Een speelmat gemaakt uit foam is superhandig om op te kuisen. Met wat water op een doekje heb je zo het snot, de kwijl, de koekjesresten, ... weg. Ook handig om te gebruiken onder de kinderstoel van zodra je kindje begint te kliederen. Zo beperk je de ravage een beetje. Beschikbaar in vele verschillende kleuren zodat deze knoeimat zeker en vast ook in je interieur past. 

 

 

Speelmat van Skip Hop 

 

De speelmatten van Skip Hop zijn heel populair in vele kinderkamers en livings. Doordat deze in de contrastkleuren zwart en wit zijn, kan je baby hier al op liggen vanaf de geboorte. Deze speelmat bestaat uit tegels die je met elkaar kan verbinden zoals een puzzel. Door het leuke design zijn er wel 20 verschillende tekeningen / puzzels mogelijk die je kan maken. De tegels zijn gemaakt uit foam en kan je gemakkelijk afkuisen met een natte doek of afspoelen onder de kraan. 

 

 

Opbergzak als speelmat 

 

In de lente en de zomer is het wel handig om snel en gemakkelijk een speelruimte buiten te creëren. Enter de speelmat die tevens een opbergzak wordt. Als je kindje wil spelen, dan open je deze zak en komt er een vloerkleed te voorschijn. Heeft hij gedaan met spelen, dan gooi je al het speelgoed op het vloerkleed en kan je de zijkanten bij elkaar nemen zodat hij een opbergzak wordt. Handig om mee te nemen op locatie, vakantie en naar buiten.  Beschikbaar in vele leuke tekeningen en kleuren

 

 

Speelmat auto 

 

Wanneer je kindje ouder is, dan is het leuk om een speeltapijt op de kinderkamer te leggen met een design, zoals bijvoorbeeld autobanen. Geef je kindje een paar auto's en hij is vertrokken voor vele avonturen. Ontdek hier andere leuke designs van het prachtige Deense merk Oyoy

 

 

Speeltapijt voor in de kinderkamer

 

De tapijten van het merk Tapis Petit hebben leuke designs als je iets anders wil dan autobanen. Deze tapijten zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en fleuren elke kinderkamer op. Ze zijn beschikbaar met verschillende dieren (dino, tijger, lama, haai) en andere designs. Hier shop je de volledige collectie

 

 

 

Deze blog post bevat affiliate links, wat betekent dat Yes Baby een commissie ontvangt als je beslist om via deze links iets aan te kopen. Deze affiliate links zijn volledig gratis voor jou en zorgen ervoor dat Yes Baby gratis blijft. Wij kiezen de producten die we aanbevelen zorgvuldig uit en deze zijn op geen enkele manier gesponsord. 

Lees onze disclaimer voor meer info.

 

Verwante artikels