Het leukste badspeelgoed

Het leukste badspeelgoed

3 minuten leestijd 29 maart 2021

Welk badspeelgoed vinden kleintjes leuk?

article?.title

In bad gaan... Het is een avontuur. Sommige baby's vinden in bad gaan geweldig, anderen vinden het net iets minder leuk. Gelukkig zijn de meeste kindjes tevreden van zodra ze in bad zitten. Het harde werk is om de kindjes te overtuigen om in bad te gaan. Hoe doe je dat het best? Juist ja, zoals altijd, met speelgoed! 

 

Badspeelgoed is speciaal ontworpen om het badmoment leuker te maken voor kindjes. Het is ook het ideale moment om je kindje zijn grenzen spelenderwijs te verleggen. Met welk badspeelgoed overtuig je zo goed als elk kind? 

 

 

Badspeelgoed voor de allerkleinsten

 

Waarom bijtspeelgoed?

De kleine tandjes komen sneller door dan je denkt. Van zodra je baby een paar maanden oud is, zal hij dan ook alles wat hij vast heeft in zijn mond willen steken en verorberen. In bad is het daarom leuk dat hij kan knabbelen op leuke bijtspeeltjes. Meer heeft je kindje de eerste zes maanden zeker niet nodig. 

 

 

 

Badspeelgoed: badboekjes 

 

Waarom badboekjes?  

Houdt je baby van boekjes? Dan zijn badboekjes het ideale badspeelgoed. De meeste badboeken vertellen ook verhaaltjes over in bad gaan, zodat je kind positieve associaties legt met in bad gaan. De boekjes hebben leuke prenten en bieden ook in de badkamer de kans om gemakkelijk nieuwe woorden aan je baby aan te leren. De boekjes zijn van goede kwaliteit, zonder schadelijke stoffen en drogen nadien gemakkelijk af.  

 

 

 

Stapelemmers als badspeelgoed

 

Waarom stapelemmers?  

Emmers zijn een leuke manier om je kind zijn fantasie te prikkelen in het water. De emmers hebben verschillende maten en/of hebben gaten in de bodem, waardoor het water er op verschillende manieren doorloopt. Zo hebben de kleintjes uren plezier aan dit badspeelgoed. De emmers hebben bovendien leuke kleuren en een leuk design. Nadien zijn ze gemakkelijk af te drogen en te stapelen zodat ze niet veel plaats innemen om op te bergen.  

 

 

 

Letters en puzzels als badspeelgoed

 

Waarom badletters?  

 

De letters komen in verschillende leuke kleuren. Je kind zal deze eindeloos op de douchemuur of op de badrand willen kleven, of gewoon laten drijven in het water. Het is een goede manier om je kindje op een spelende manier te stimuleren om kennis te maken met  letters en cijfers. 

 

Badpuzzels zijn een perfecte manier om hen bezig te houden. Deze leuke puzzels van het Belgische merk Quut kan je tegen de muur maken, maar ook in bad laten drijven. 

 

 

 

Drijvend badspeelgoed 

 

Waarom drijvend badspeelgoed?  

Deze bootjes en diertjes blijven drijven! Je kindje kan hier uren plezier aan beleven, zowel als badspeelgoed of erbuiten. Het handige is dat dit speelgoed geen gaatjes heeft.

 

 

De fantasie prikkelen met badspeelgoed

 

Waarom de fantasie prikkelen? 

 

Laat je kind spelenderwijs de wereld rondom hem ontdekken. 

 

Voor de oudere kindjes 

 

Van zodra kindjes de leeftijd van twee jaar bereiken, komt hun creativiteit ook naar boven. In bad vinden kinderen van die leeftijd alles met spuiten en slangen geweldig. Wie weet krijgen ze wel vinnen als ze zolang in bad doorbrengen? 

 

 

Hoe moet je badspeelgoed opbergen? 

 

Tegenwoordig bestaan er verschillende manieren om nat badspeelgoed op te bergen. Je hebt opbergzakken waar het water zo doorloopt, of bijvoorbeeld deze groene kikker die je gewoon afspoelt onder de kraan. 

 

 

 

Deze blog post bevat affiliate links, wat betekent dat Yes Baby een commissie ontvangt als je beslist om via deze links iets aan te kopen. Deze affiliate links zijn volledig gratis voor jou. Wij kiezen de producten die we aanbevelen zorgvuldig uit en deze zijn op geen enkele manier gesponsord. Lees onze disclaimer voor meer info.

 

 

Verwante artikels